Osman Kavala'ya darbe suçlaması

Gözaltına alınan işadamı Osman Kavala'ya, 'Anayasal düzeni cebir kullanarak değiştirmeye teşebbüs' ve 'Hükümeti ortadan kaldırma' suçlamaları yöneltildi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 21 Ekim 2017 06:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Osman Kavala'ya darbe suçlaması

NAZİF KARAMAN

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda önceki akşam gözaltına alından işadamı Osman Kavala'ya yönelik suçlamaların 'Anayasal Düzeni Cebir ve Şiddet Kullanarak Değiştirmeye Teşebbüs Etmek' ve 'Cebir Şiddet Kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Ortadan Kaldırmaya veya Görevini Kısmen veya Tamamen Engellemeye Teşebbüs' olduğu öğrenildi.

Gaziantep dönüşünde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile gözaltına alınan Kavala'nın 15 Temmuz öncesi katıldığı bazı toplantılar gerekçesiyle yürütülen bir soruşturma kapsamında şüpheli olduğu belirtildi.

İşadamı Kavala'nın Şişli'deki iş yerinde ve Şile'deki ikametinde ele geçen çok sayıda dijital malzeme incelemeye alındı. Kavala'nın üzerinden çıkan telefona da el konuldu. Emniyet güçleri Kavala'nın geçmişe dönük HTS trafiğini de inceliyor.

ŞABAN KARDAŞ DA GÖZALTINDA

Gezi olaylarında adı sıkça duyulan iş adamı Osman Kavala, F-16 uçaklarını modernize eden kişi olarak da tanınıyordu. Kavala, HDP'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan için kullandığı 'Seni Başkan yaptırmayacağız' sloganını üreten kişi... Kavala'nın adı Birgün gazetesini finanse eden iş adamı olarak ve İmralı tutanaklarının sızdırılması olayında da gündeme gelmişti.

Bu arada Kavala'nın gözaltına alındığı soruşturma kapsamında Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi (ORSAM) Başkanı Şaban Kardaş da Ankara'daki evinde gözaltına alındı. Kardaş, işlemlerinin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne getirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber