Gazeteci ekip: Atılan havan topu önümüzde patladı

Erbil'den 40 kilometre uzaklıkta bulunan Altunköprü girişinde Haşdi Şabi ve peşmerge arasındaki çatışma bölgesine bir grup gazeteci ile girmeyi başaran Milliyet ekibi, büyük tehlike atlattı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 21 Ekim 2017 07:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gazeteci ekip: Atılan havan topu önümüzde patladı

Milliyet muhabiri Namık Durukan, Milliyet foto muhabiri Ünal Çam, AA muhabiri İdris Okuducu, DHA muhabiri Felat Bozarslan ve AA kameramanı Hamit Arslan, peşmergenin son savunma hattına ulaştığında belirli aralıklarla yapılan karşılıklı havan ve top atışları arasında kaldı.

Durukan, çatışma anını şöyle anlattı: "Haşdi Şabi'nin ani saldırısı sonrası kendimizi korumaya çalıştık, ancak Irak mevzilerinden art arda atılan havan ve top mermileri sağımız, solumuz ve arkamızdaki 10 metre yakınımıza düştü. Bu sırada yanıbaşımızda iki peşmergenin yaralandığını gördük. Çatışma alanından kurtulmak için bölgeye geldiğimiz araca doğru kaçarken, bir havan topu önümüze düştü. Aracın önüne düşen havan topu nedeniyle bir süre toprak yığını arkasında beklemek zorunda kaldık. Araca ulaştığımızda havan topunun şarapnel parçalarının isabet etmesi sonucu iki tekerleğinin de patladığını gördük. Ancak o şekilde araçla olay yerinden kaçmaya çalıştık. Yaklaşık 20 kilometre araç jant üzerinde gitti. Tehlikeli bölgeden uzaklaştığımızda, KDP'nin özel kuvvetleri, çatışma bölgesine ulaşmak için yolda uzun kuyruk oluşturmuştu."

Çatışmalar arasında kalan ve yaralanan Belçikalı gazeteci Raa Jonathan Gijsbert hastanede tedavi altına alındı.

Milliyet ekibi, üzerlerine yağan havan ve top mermileri altında görev yapıyor. Bir havan topu ekibimizin tam önünde patlarken, bindikleri aracın iki tekerleği de bombalar nedeniyle paramparça oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber