Yıldırım: FETÖ birgün sizi de vurur

İstanbul'da Afrika ülkelerinin eğitim bakanlarına seslenen Başbakan Yıldırım, FETÖ'nün faaliyetleri konusunda uyarılarda bulundu. Yıldırım, "Bu örgüt ile mücadelede desteğinize teşekkür ediyorum. Ama iş bitmemiştir. Bu örgüt sadece Türkiye'ye zarar vermedi, günün birinde imkan ve şartlar oluştuğunda sizin ülkenize de zarar vereceğinden zerre kadar şüphemiz yoktur"dedi.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 21 Ekim 2017 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Binali Yıldırım, Üsküdar'da Hz. Ali Camisi'nde kıldığı cuma namazını ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Yıldırım, "Rakka'da terör örgütü elebaşı Öcalan'ın posterinin açılması konusunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki soruya da bunu kendilerinden ziyade Amerika Birleşik Devletleri'nin değerlendirmesi gerektiğini belirterek, şunları kaydetti: Bu görüntüler büyük bir talihsizliktir. Bugüne kadar müttefikimiz olan Amerika Birleşik Devletleri'ne hep söyledik, bir terör örgütüyle, başka bir terör örgütünü yok etmek için işbirliği yapmanın ne kadar hazin bir sonuca götürdüğünü son fotoğraf ortaya koymuştur.

ABD GELECEĞİMİZİ TEHLİKEYE ATIYOR

ABD, YPG ve PYD'nin terör örgütü olduğunu anlamak için daha neyi görmek istiyorlar, bunu merak ediyoruz. Bu fotoğrafın, PKK terörist başının fotoğrafının orada sergileniyor olması, açıkçası Amerika-Türkiye müttefik ilişkisine de en büyük zararı vermektedir. Dolayısıyla bu davranışıyla Amerika Birleşik Devletleri, terörle iş birliği yapmakla kalmıyor, aynı zaman da Türkiye'nin, Suriye'nin geleceğini de tehlikeye atıyor. Bunu da bu vesileyle hatırlatmak isterim."

30 BİN UZMANA İHTİYAÇ VAR

Öte yandan Başbakan Binali Yıldırım dün sabah saatlerinde Ankara'da Bilgi Güvenliği Derneğince, "Siber Güvenlik ve Yapay Zeka" temasıyla Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunda düzenlenen 10. Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı'nın (ISCTURKEY 2017) açılışına katıldı. Burada konuşan Yıldırım özetle şunları söyledi: "Bugünkü hesaplara göre, bizim 30 binden fazla siber güvenlik uzmanına ihtiyacımız var, işte bin civarında var. Demek ki yetişmiş insan açığımız ciddi boyutta. Bilgiyi korumaya yönelik bir anlayış vardı, artık bu çok değişti. Dünya tarihinde çok önemli kırılma anları vardır. Şu anda bunlardan birini yaşıyoruz.

MİLLİ VE YERLİ OLMALI

Bu işin sorumlusu Ulaştırma Bakanlığı. Bunun stratejik ve eylem planları yapıldı. Milli yazılım, milli donanım, yerli. Eğer işin aklı sizde değilse, künhüne sahip değilseniz, o iş sizin değil. Uzaya uydu gönderiyorsunuz. Uydu dışındaki özel malzemeden yapılmış kaportanın tabii ki önemi var ama asıl önemli olan içindeki akıldır, yazılımdır.

BAŞKASININ AKLINA BEL BAĞLAYAMAYIZ

Milli ve yerli yazılım konusunda şu anda istenilen yerde değiliz. Başkasının aklı ile yapılmış ürünlere bel bağlamak ileride bizi yalnız bırakabilir, çaresiz bırakabilir. O halde kendi aklımızın içinde olduğu ürünlere daha çok zaman, daha çok para ayırmamız lazım. Bu konudaki en önemli alanlar yerli mikroelektronik sanayi yani yerli çip üretimi, yerli yazılım ve teknolojilerine geçiş. Bunlar demek ki önümüzde yapmamız gereken en önemli işlerden biri."

  • Türkiye Pakistan ilişkileri mükemmel
  • Başbakan Binali Yıldırım, Pakistan ile Türkiye arasındaki karşılıklı dayanışma ve destek bağlarının en üst seviyede devam ettiğini belirterek, iki ülke ilişkilerinin mükemmel seviyede devam ettiğini söyledi. Başbakan Yıldırım ile Pakistan Başbakanı Şahid Hakan Abbasi, ikili görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Yıldırım, yaptığı konuşmada, ağustos ayı başında Başbakanlığa seçilen Abbasi'yi bir kez daha tebrik etti. Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz terörist darbe girişimi sonrası Pakistan'ın da FETÖ terör örgütünün ortadan kaldırılması için gösterdiği işbirliğine teşekkür etti. Başbakan Yıldırım, Pakistan ile siyasi ilişkilerin mükemmel denecek bir düzeyde devam ettiğini, çeşitli alanlardaki birlikte yürütülen çalışmaların, milletler arasındaki kardeşliğe yakışan bir seviyede güçlendiğini ifade etti. Pakistan Abbasi de konuşmasında, "Biz şuna inanıyoruz, bizim halklarımız dosttur, aynı zamanda Türkiye'nin dostu bizim dostumuz, Türkiye'nin düşmanı Pakistan'ın da düşmanıdır" dedi. Abbasi, sosyo-ekonomik kalkınmalarına Türkiye'nin, çok ciddi katkıda bulunduğunun farkında olduklarını ve bundan memnuniyetlerini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber