FETÖ'nün Adli Tıp yapılanması davasında 1 tahliye

FETÖ/PDY'nin Adli Tıp Kurumu yapılanmasına yönelik, aralarında "ByLock" kullanıcılarının da bulunduğu 32'si tutuklu 52 sanığın yargılandığı davada, sağlık sorunları nedeniyle bir tutuklu sanığın tahliyesine karar verildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Ekim 2017 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ'nün Adli Tıp yapılanması davasında 1 tahliye

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Adli Tıp Kurumu yapılanmasına yönelik, aralarında "ByLock" kullanıcılarının da bulunduğu 32'si tutuklu 52 sanığın yargılandığı davada, mahkeme heyeti sağlık sorunları nedeniyle bir tutuklu sanığın tahliyesine karar verdi.

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu 32 sanık, tutuksuz 16 sanık ile tarafların avukatları katıldı.

Duruşmaya 4 gizli tanık, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlanarak, tanık oldukları konularla ilgili bilgi verdi.

Tanıkların beyanlarını tamamlamalarının ardından, sanık Ahmet Akça ve bir kısım sanıkların avukatı Osman Taşdemir reddi hakim talebinde bulundu.

Bu talebin ardından duruşmayı sonlandıran mahkeme heyeti reddedildiğinden dolayı, yalnızca gecikmesinde sakınca olan işlemlerin yapılmasını kararlaştırdı.

Heyet, tutuklu sanık Nuri Çalışkan'ın sağlık sorunlarını dikkate alarak, sanığın tahliyesine hükmetti.

Mahkeme heyeti, tutuklu 31 sanıktan 20'sinin ByLock kullanıcısı olması ve haklarında örgüt üyeliğine ait kuvvetli delil bulunması, 11'inin hakkında ise kuvvetli suç şüphesinin varlığı gerekçeleriyle tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Heyet, hakim reddi sebeplerinin yazılı olarak dosya içerisine konulmasına ve görüş yazılarak, hakim reddi talebinin kararını vermesi için dosyanın İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine hükmetti.

- İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Özgür Metin tarafından, örgütün Adli Tıp Kurumu yapılanmasına yönelik soruşturma sonucu hazırlanan 161 sayfalık iddianamede, 52 sanık yer aldı. İddianamede, soruşturma kapsamında gözaltına alınan 10 sanığın ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı belirtildi.

FETÖ'ye ilişkin bilgilerin yanı sıra örgütün eylemleri ve kurumlardaki yapılanmasının anlatıldığı iddianamede, sanıklardan ele geçirilen dokümanlar sıralanırken, sanıklara ilişkin tanık beyanlarına da değiniliyor.

Sanıklardan 35'inin örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı olduğu, bir kısmının da 2014 yılından sonra Bank Asya'da hesap açtığı veya var olan hesabına yüklü miktarda para yatırdığı kaydedilen iddianamede, "ByLock" programına ilişkin bilgiler de yer alıyor.

İddianamede, tüm sanıkların ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan, 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber