İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Hayalindeki anaokulu konseptiyle eğitimde marka oldu

Kocaelili çocuk gelişim uzmanı Ayşenur Kahraman Aytekin, "Bu alana yatırım yapılmaz" diyenlere rağmen titiz bir çalışmayla kurduğu kampüste, okul öncesi çağındaki çocuklara eğitim veriyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Ekim 2017 17:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hayalindeki anaokulu konseptiyle eğitimde marka oldu

Şahin Oktay

Kadın girişimci Ayşenur Kahraman Aytekin, üniversite öğrenimini tamamladıktan sonra adım attığı eğitimcilik hayatında edindiği 10 yıllık tecrübenin ardından hayalindeki "anaokulu kampüsü" projesini hayata geçirmeye karar verdi. Çevresindekilerin "Bu alana yatırım yapılmaz" şeklindeki olumsuz görüşlerine rağmen hayalinden vazgeçmeyen Aytekin, neredeyse bütün birikimlerini kendisine emanet eden anne ve babasının desteğiyle 2012 yılında 4,5 dönümlük alan üzerinde yaklaşık 200 çocuk kapasiteli anaokulunu hizmete açtı.

Şehrin gürültüsünden uzak, doğayla iç içe olan ve tamamen okul öncesi çağındaki çocukların ihtiyaçları gözetilerek tasarlanan okuluyla küçük çocuklu ailelerin dikkatini çeken genç kadın, girişiminin üçüncü yılında tam kapasiteye ulaşma başarısı gösterdi.

Okul öncesi eğitim alanında örnek haline gelen projesiyle çeşitli girişimcilik ödüllerinin sahibi olan Aytekin, hayata geçirdiği modelin ülke geneline yayılması için gayret ediyor. Eğitim sevdalısı bir ailenin çocuğu olduğunu belirten kadın girişimci Aytekin, okul öncesi eğitime yatırım yapmak isteyenleri Başiskele'deki okulunda ağırlayarak bilgi ve tecrübelerini paylaşıyor.

"Hayallerimizi projeye dökerek ilk adımı attık"

Çocuk Kasabası Butik Anaokulu Kurucu Müdürü Aytekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Marmara Üniversitesi Okul Öncesi Eğitim bölümünden mezun olduktan sonra İstanbul'da özel okullarda çalışmaya başladığını ve bir süre sonra Kocaeli'ye döndüğünü belirterek, o dönemde buradaki anaokullarında yaptığı iş görüşmelerinde sistemin farklı işlediğini gördüğünü ve hayal kırıklığına uğradığını söyledi.

Kocaeli'ye döndükten sonra yaşadığı hayal kırıklığıyla özel eğitim alanında yüksek lisansa başladığını ve Büyükşehir Belediyesinde engelliler birim sorumlusu olarak görev yaptığını anlatan Aytekin, geçen 2 yıllık sürede pek çok farklı çocuğu ve alanı da sahada tecrübe etme şansı bulduğunu kaydetti.

Aytekin, edindiği tecrübenin ardından artık hayallerini gerçekleştirme zamanının geldiğine karar verdiğini dile getirerek, "Ülke çapında ortaokul kampüsü, lise kampüsü mevcuttu ama sadece anaokulu için kurgulanmış bir kampüs yoktu. Bu bağlamda 'Bu okulun bir tiyatro salonu neden olmasın? Neden bir kütüphanesi olmasın? Neden bir spor salonu olmasın? gibi hep 'Neden olmasın?' sorusuyla devam ettik okulun projesi boyunca ve projenin mimari olarak konumlandırılması tam 2 yıl sürdü. Bu şekilde hayallerimizi projeye dökerek ilk adımı attık." diye konuştu."Şu anda belirlediğimiz kontenjanın tamamı dolu"

Kadın girişimci Aytekin, 2 yıl süren çalışmaların ardından 29 Ekim 2012'de Çocuk Kasabası Anaokulu'nun açılışını gerçekleştirdiklerini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her girişimde olduğu gibi bizim için de ilk yıllar zorlu yıllardı. İnsanlar çocuklarını ev veya iş yerlerine yakın olan anaokuluna göndermeye alışkındı. Biz ise şehirden uzakta, çocukların daha fazla doğanın içinde olabilecekleri bir mekanda olmalarını istedik. İlk etapta herkes 'Çok uzaksınız, nasıl geleceğiz? dedi. Sonra çocukların illaki iş yerine yakın olmasına gerek olmadığını gördüler. Aileler bize hak verdi ve daha sonra öğrenci sayımız giderek yükseldi. 25 öğrenciyle başladık ve şu anda belirlediğimiz kontenjanın tamamı dolu. Kimseyi geri çevirmek istemiyoruz ama kontenjanımız dolu olarak devam ediyoruz"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber