İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Sanayiye parça, okullara sıra yapıyorlar

Bilecik'in 68 yıllık Meslek ve Teknik Anadolu Meslek Lisesinin öğrencileri, fabrikaların vinç ve öğütme makinesi parçası, somun ve vida gibi parça taleplerini karşılarken, okullar için de masa, sandalye ve sıra imal ediyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Ekim 2017 17:32, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Sanayiye parça, okullara sıra yapıyorlar

-Harun Kaymaz

Bilecik'teki Meslek ve Teknik Anadolu Meslek Lisesinin öğrencileri, sanayicilerin parça taleplerini ve okulların sıra ihtiyaçlarını karşılayarak hem öğreniyor hem de mesleki yeteneklerini artırıyor.

Bilecik'te 1949 yılında eğitim öğretime başlayan, özellikle son yıllardaki yatırımlarla makine ve ekipman bakımından zenginleşen Meslek ve Teknik Anadolu Meslek Lisesinin atölyeleri, adeta fabrika gibi üretim yapıyor.

Lisenin farklı branşlarda eğitim gören öğrencileri, Bilecik'teki fabrikalardan gelen bazı parçaların üretimini gerçekleştirirken, okullardan gelen ihtiyaçlar doğrultusunda masa ve sıra imal ediyor.

Bilecik Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl başlattıkları müzayede projesi kapsamında okulların depolarında atıl durumda bulunan sıraları tespit ettiklerini söyledi.

Durmuş, üretimin yanı sıra bu atıl, eskimiş sıraları meslek lisesinin atölyesinde yenilediklerini dile getirerek, "Geçen eğitim öğretim sezonunda lisemizde üretilen, 300 sırayı, Halep ve Cerablus'taki öğrenciler için gönderdik. İnşallah onlar da eğitimlerine devam etmiş olacaklar. Tüm eski sıraları çöpe atmak yerine öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin ekip çalışması sonucu yepyeni hale getiriyoruz. İlimizdeki yeni açılan veya eksiği olan okullarımızdaki masa ve sıra eksikliklerini temin ediyoruz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber