İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Polis ağabeyleri sayesinde meslek sahibi oldular

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, ÇOGEP kapsamında düzenlenen meslek edindirme kursuyla 7 gence iş imkanı sağladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Ekim 2017 17:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Polis ağabeyleri sayesinde meslek sahibi oldular

MÜZAHİM ZAHİD TÜZÜN

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında düzenlenen meslek edindirme kursundan mezun olan 7 genci işe yerleştirdi.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, Kocasinan Halk Eğitim Merkezi ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü iş birliğiyle 19 işsiz gence yönelik dikiş makinesi operatörlüğü kursu açtı.

Meslek edindirme kursuna katılanlara 336 saat eğitim verildi. Yaklaşık 2,5 ay süren kurs, 22 Eylül'de sona erdi.

Proje sorumlularından polis memuru Mesut Eroğlu (43), AA muhabirine yaptığı açıklamada, gençlere iş imkanı sağlanan projede yer almaktan mutlu olduğunu söyledi.

Kursu tamamlayıp sertifikasını alan her gencin işe yerleştirileceğini belirten Eroğlu, "Sertifikalarını alan öğrencilerimizden 4'ünü OSB'deki konfeksiyon firmasında, 3'ünü de mobilya fabrikasında işe yerleştirdik. Geri kalan 12 kişi için de çeşitli firmalarla görüşmelerimiz devam ediyor." dedi.

"Onların sayesinde işimiz var"

Kursu tamamlayan Murat Özçelik (24) ise proje sayesinde meslek sahibi olduğunu dile getirdi.

Büyük mutluluk yaşadığını anlatan Özçelik, "Polis ağabeylerimiz sayesinde işsizlik sorunumuzu hallettik. Çalışıp paramızı kazanıyoruz." diye konuştu.

Zeliha Kala (19) da bir tanıdığından iş garantili kurs olduğunu öğrenince buraya kayıt yaptırdığını belirterek, "Kursta düz dikiş ve fermuar dikme gibi birçok şey öğrendik. Polis memuru Mesut ağabey burayla konuşmuş. Kurs bitiminde de bizi hemen buraya getirip yerleştirdiler. Allah razı olsun. Şu anda hiçbir sorun olmadan güzelce çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kursiyerlerin çalıştığı firma yetkilisi Serdar Sancar ise gençlere iş imkanı sağlamak için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Bu tip bir projeye katkı sağladıkları için mutlu olduklarını anlatan Sancar, şunları kaydetti:

"Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, firmamızla temas kurup projelerinden bahsetti. Biz de seve seve destek vereceğimizi ifade ettik. Firma olarak kurs bitiminde 4 kişiyi istihdam edeceğimize dair garanti verdik. Şu anda bu arkadaşlar firmamızda çalışıyor. Gayet memnunuz. Buraya geldiklerinde yeterli düzeyde bilgiye sahiptiler. Kursları gayet verimli geçmiş. Ufak tefek eksikliklerini de bizler burada gideriyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber