İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

İzmirliler sıcak havanın keyfini çıkardı

- Sıcaklığın 25 derece olduğu İzmir'de vatandaşlar güneşli havayı fırsat bilerek deniz kenarında vakit geçirdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Ekim 2017 17:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İzmirliler sıcak havanın keyfini çıkardı

Hava sıcaklıklarının ekim ayı ortalamasının üzerinde seyrettiği İzmir'de vatandaşlar, hafta sonunu da fırsat bilerek deniz kenarına ve yeşil alanlara akın etti.

Ekim ayında ortalama en yüksek sıcaklığın 23,9 derece ölçüldüğü kentte hava sıcaklığı 25 dereceye ulaştı.

Güzel havayı değerlendirmek isteyen vatandaşlar, özellikle açık alanlarda güneşin keyfini yaşadı. Bazı İzmirliler Kordon'da vakit geçirirken, çarşılarda da yoğunluk yaşandı.

Balçova ilçesinin İnciraltı semtinde, İzmirliler aileleri ile sahilde yürüyüş, yeşillik alanlarda da piknik yaptı. Bazı vatandaşlar çocuklarıyla oyun parkında oyunlar oynadı. Gençler de güneşli havayı balık tutarak değerlendirdi.

- Sıcak hava en fazla çocukları sevindirdi

Özellikle çocuklar, hafta sonu olması dolayısıyla bisikletlerini alıp deniz kenarına akın etti. Bazı çocuklar da parklarda top oynadı.

Park alanında çocuklarıyla oyunlar oynayan Günay Çayır, hafta sonunda güneşli havayı görünce kendilerini dışarıya attıklarını söyledi. Hafta içi çocukların okulda derslerden dolayı bunaldıklarını aktaran Çayır, "Burada hep beraber stres atıyoruz. Türkiye'nin her yeri güzel ancak İzmir daha güzel diyebiliriz." dedi.

Arkadaşıyla balık tutan Mustafa Kocakaya (23) da havanın güzelliğini balık tutarak değerlendiklerini söyledi.

Sahilde yürüyüş yapan Mehmet Ali Işık (41) ise çocukları ve eşiyle güzel havanın tadını çıkardığını belirtti. Ağrılı olduğunu söyleyen Işık, "Oradaki hemşehrilerim mont giyerken biz kısa kollu tişört giyiyoruz." diye konuştu.

- Yağmur geliyor

Meteorolojiden alınan bilgiye göre İzmir'de hava sıcaklığının yarın 1 derece daha yükselmesi bekleniyor. Pazartesi gününden itibaren ise sıcaklıklar düşecek. Pazar günü 26 dereceye çıkacak sıcaklık pazartesi 24, salı 20, çarşamba 19 derece olacak. Salı ve çarşmaba günü yağış bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber