İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

İlaç kutuları robota dönüştü

İzmir'de düzenlenen etkinlikte diyabetli çocuklar, kullandıkları medikal cihazların ve ilaçların atıklarını farklı objelere dönüştürdü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Ekim 2017 17:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İlaç kutuları robota dönüştü

İzmir'de diyabetli bir grup çocuk, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, medikal cihazların ve ilaçların atıklarından farklı objeler oluşturdu.

İzmir Ekonomi Üniversitesinin desteğiyle, Tip 1 Diyabetli Çocuklar ve Aileleri Derneği tarafından Üniversitenin Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi'nde düzenlenen etkinlikte Tip 1 diyabetli çocuklar ve aileleri bir araya geldi.

Çocuklar hayal güçlerini kullanarak hayatlarının parçası haline gelen ilaç kutuları, iğneler, insülin pompası setleri gibi medikal cihaz ve ilaç atıklarından çeşitli eşyalar, oyuncaklar, resimler yaptı.

Tip 1 Diyabetli Çocuklar ve Aileleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nesil Gören Atalay, gazetecilere yaptığı açıklamada, diyabetin hiçbir şeye engel olmadığını göstermek istediklerini söyledi.

Dünya Diyabet Günü kapsamında düzenledikleri programda hasta çocukları sanatla buluşturmayı amaçladıklarını ifade eden Atalay, "Diyabet sürecinde kullandıkları tüm medikal cihazları, ilaçların atıklarını bir şekilde yeniden kazandırmayı düşündük. Geri dönüşüm projesi olarak planladık. İnsülin kutuları, kalemleri, pompası, iğne kutuları, iğneler gibi Tip 1 diyabetli hastaların vazgeçemeyeceği materyalleri onlara farklı bir gözle göstermek istedik. Aslında Tip 1 diyabeti içselleştirme, kabullenme sürecimiz bu. Bu aktiviteyle başarılı olacağımızı düşünüyoruz." dedi.

Çocuklar boya, makas, ip gibi malzemeleri de kullanarak atıklardan robot, abajur, halı gibi farklı objeler ve resimler yaptı.

12 yaşındaki Emre Yiğit Efe, kutuları robota dönüştürdüğünü belirterek, "Büyük ilaç kutularından gövde yaptık. Küçükleriyle robotun kafasını, plastik kutularla ayaklarını oluşturduk. Sonra da boyadık." dedi.

7 yaşındaki Ecrin Eylül Korkmaz da atıklardan önce robot, daha sonra da bebek yaptığını ifade ederek, eğlenceli bir gün geçirdiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber