İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Başbakan Yıldırım: Öznur Hanım yakayı ele verdi

Bölgenin AK Parti iktidarlarıyla adeta "kaymak" gibi yollara kavuştuğunu belirten Yıldırım, salonda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık'a yeni yollarla Malatya'ya kaç saatte gittiklerini sordu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Ekim 2017 17:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başbakan Yıldırım: Öznur Hanım yakayı ele verdi

Başbakan Binali Yıldırım, "Şehitlerimizin emaneti bizim emanetimizdir. Onların, canları pahasına vatan kıldığı bu topraklarda birliğimizi, beraberliğimizi daha da sağlamlaştıracak, sahip çıkacağız." dedi.

Yıldırım, Elazığ Valiliği'nce Kral Palas Düğün Salonu'nda "Elazığ geleceğini konuşuyor" sloganıyla düzenlenen iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarıyla buluşma programına katıldı.

Elazığ ziyaretinde kendisine eşlik eden eşi Semiha Yıldırım'ın Elazığ'da okuduğunu hatırlatan Yıldırım, "İki de bir bana diyor ki 'Elazığ'a ne zaman gideceksin?' Gelir gelmez hemen müsaade istedi. Eski arkadaşlarını, Elazığ Öğretmen Okulu dönemindeki hatıralarını yaşamak için bizden müsaade istedi. Arkadaşlarıyla bir araya geldi." diye konuştu.

Elazığ'ın kendilerine kucak açtığını, destek verdiğini belirten Başbakan Yıldırım, "Başından beri bu yola çıktığımızda Kurucu Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile bu yolda yürürken hep bizim yanımızda oldunuz. Her seçimde de desteğinizi artırarak bugünlere bizi getirdiniz. Allah sizden razı olsun. Allah birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daim eylesin." ifadesini kullandı.

Başbakan Yıldırım, Elazığlıların, sergiledikleri birlik, beraberlikle bu coğrafyanın bütünlüğü konusunda kötü niyet besleyenlerin hevesini daima kursağında bıraktığını, tek Türkiye, tek devlet, tek bayrak, tek vatan ve tek devletin teminatı olduğunu vurguladı.

"Elazığ, birliğin ve kardeşliğin kalesidir"

Bugün de aynı hassasiyetin güçlü ve anlamlı şekilde sürdüğünü belirten Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ecdadımızın fethettiğinden beri işgal yüzü görmeyen Elazığ, geleceğimizin, istikbalimizin de payidar bir şehri olarak kalacaktır. Elazığ, birliğin ve kardeşliğin kalesidir. Bunu 15 Temmuz'da gördük. O karanlık gecede ilk selalar burada okundu. Elazığ, selalar şehri oldu. Bütün Elazığlılar, kadınıyla erkeğiyle çoluğuyla çocuğuyla yaşlısıyla sokaklara akın akın indiniz. Vatana, millete bağlılığınızı bir kez daha gösterdiniz. Bu vesileyle ülkemiz için canını seve seve veren bütün şehitlerimize, 15 Temmuz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Alçak PKK terör örgütüne karşı göğsünü siper eden sizin evladınız Fethi Sekin, İzmir'de birçok vatandaşımızın hayatını kurtarma pahasına kendisini siper etti ve şehit oldu. Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet, bütün gazilerimize hayırlı, uzun ömürler diliyorum."

Birlik ve beraberlik mesajı

Başbakan Yıldırım, şunları söyledi:

"Şehitlerimizin emaneti bizim emanetimizdir. Onların, canları pahasına vatan kıldığı bu topraklarda birliğimizi, beraberliğimizi daha da sağlamlaştıracak, sahip çıkacağız. Alevi'si Sünni'si, Türk'ü Kürt'ü, Zaza'sı ne olursa olsun, hangi mezhepten hangi meşrepten olursak olalım daima kardeşçe, birlikte yaşamaya, birlikte Türkiye olmaya devam edeceğiz. Kardeşliğimizi bozmaya, aramıza nifak tohumları saçmaya çalışanlara da asla fırsat vermeyeceğiz. Bizim bu yola çıkarken söylediğimiz bir şey var, asla etnik milliyetçilik yapmayacağız, bölge milliyetçiliği yapmayacağız. Din, mezhep milliyetçiliği yapmayacağız. Hepimiz, birbirimizi kardeş göreceğiz. Kardeş olarak birbirimizi seveceğiz. Bir olacağız, beraber olacağız, iri olacağız, diri olacağız, birlikte Türkiye olacağız."

15 yıldır birçok sıkıntıyı aşa aşa bugünlere gelindiğine işaret eden Yıldırım, "Bugün ülkemizde yaşayan 80 milyon, yurtdışında yaşayan 7 milyon vatandaşımızın geleceğe daha fazla ümitle bakması için çok ama çok sebebi var. Bize düşen, bu ümidi daha da yeşertmek, insanlarımızın hayallerini gerçeğe dönüştürmektir. Sizler için 'açılmaz' denen kapıları açıyor, 'aşılmaz' denen duvarları yıkıyoruz. 15 yıldır yaptıklarımız, bundan sonra da yapacaklarımızın adeta teminatıdır." değerlendirmesini yaptı.

"Türkiye büyümeye devam ediyor"

Dünya kriz üstüne kriz yaşarken, Türkiye'nin büyümeye devam ettiğini vurgulayan Yıldırım, yüzde 5'in üzerinde büyüme sağlandığını, yıl sonu da büyüme oranının bu orandan düşük olmayacağını bildirdi.

Türkiye'nin, bu büyüme oranıyla dünyanın üçüncü en büyük büyümesini gerçekleştiren ülke olduğunu kaydeden Başbakan Binali Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

"Dünya ekonomisindeki durgunluk devam ediyor ama bütün dünya ekonomisinin yüzde 85'ini oluşturan gelişmiş 20 ülke içinde Türkiye, Hindistan ve Çin'den sonra üçüncü büyüme rakamına ulaşmış bir ülkedir. İhracatımız 15 yılda 36 milyar dolardan, 150 milyar doların üstüne çıktı. Elazığ, 350 milyon dolara varan ihracata ulaşmış bulunuyor. Elazığ için bu yetmez. Elazığ'ın potansiyeli bunun en az iki katı."

"Türkiye nasıl gelişti, şu hava yoluna bakın yeter"

Elazığ ile ilgili bir anısını paylaşan Yıldırım, şunları anlattı:

"Ben göreve geldim, Elazığ'da şu havaalanına geldim. Küçük bir pist, bir baraka. Sıcak olunca uçağın yolcularının yarısı indirilir, seferler yapılamaz. O gün Elazığ'da yılda 70 bin yolcu havayolunu kullanıyordu, bugün 1 milyon 25 bin. Türkiye nasıl gelişti, şu hava yoluna bakın yeter. Elazığ'ın nüfusunun neredeyse iki katı havayoluyla yolculuk var. Elazığ'ın eski yollarını biliyorsunuz; Bingöl, Diyarbakır, Malatya, Keban yolunu. Çevre yolu var mıydı Elazığ'ın? Şimdi üç şeritli çevre yolu var. İlk defa Elazığ'da yaptık, güneyde. Bir de şimdi kuzeyde yapacağız. Çepeçevre şehrin etrafı adeta bir döner kavşağa ulaşmış olacak. İlk geldiğim zamanlarda yine burada bir Çayda Çıra Alt Geçidi meselesi vardı. Bize ne kadar zorluk çıkardılar. Kök kütük söktürdüler. Mahkemeler, engeller ama dedik ki 'İnat da bir murattır.' Yapacağız dedik, yaptık."

Başbakan Yıldırım, milli gelirin arttığını, üretimin devam ettiğini, ihracatın artmayı sürdürdüğünü belirterek, şöyle konuştu:

"Hedefimiz 2023, Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümüne geldiğimizde dünyanın iki el parmakları kadar gösterilen ülkeler arasına girmek yani ilk 10'a ülkemizi yerleştirmek. Bunu başarabilir miyiz? Başarırız, geçmiş 15 yıla bakarak, gelecek 15 yılda neler olacağını tahmin edelim. Bunu bildikleri için de bizi rahat bırakmıyorlar. İçeriden, dışarıdan şer odakları hızımızı kesmek, enerjimizi azaltmak için var gücüyle çalışıyor. Bir yandan FETÖ, bir yandan PKK, bir yandan DEAŞ. Suriye'de, Irak'ta yaşananları görüyorsunuz. Ülkemiz olmasa Türkiye olmasa orada büyük bir felaketle insanlar karşı karşıya kalacak. Zorda bulunanlara kucak açan hep biz olduk. bize yakışan da bu. Çünkü biz Osmanlı'nın torunlarıyız."

"Yerli aşı Elazığ'da üretilecek"

"Bizim medeniyetimizde iyilik, iyilik, sadece iyilik var. Bizde fitne yok. Bizde başkalarına desise, kumpas kurma yok. Bizde insanlık var." diyen Başbakan Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

2011'den bu tarafa marka, patent üretme işinde dünyada bir numara. Tescili yapılan ürün sayısı her geçen gün artıyor. Daha sabah Fırat Üniversitesi'ndeydik. Bu Kırım Kongo kene ısırmaları var biliyorsunuz. Buna karşı ilk milli, yerli aşıyı Fırat Üniversitesi'nde bulmuşlar, tescilini de yapmışlar. İnşallah yerli aşı Elazığ'da üretilecek. Sizin meşhur öküz gözü üzümünüz var. O da artık tescilli, sizin markanız haline geldi. Yatırımlarda son 15 senede müthiş bir artış var. 2002'de Türkiye'de sadece 70 milyar Türkiye genelinde hükümet yatırım yapıyordu, kamu yatırımı. Şimdi 765 milyar yatırım yapıyor yılda. 10 katından daha fazla. Savunmada, enerjide, sağlıkta, ulaşımda, iletişimde, her alanda yatırımlarımız devam ediyor."

Başbakan Binali Yıldırım, "Bizim siyasetimiz hizmet siyaseti. Milletin derdine derman olmak için siyaset yapıyoruz. Millete tepeden bakan değil, milletine hizmet eden bir anlayışla çalışıyoruz." dedi.

Yıldırım, Elazığ Valiliğince Kral Palas Düğün Salonu'nda "Elazığ geleceğini konuşuyor" sloganıyla düzenlenen, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarıyla buluşma programına katıldı.

Başbakan Yıldırım, buradaki konuşmasında, dünya genelinde 2008'den beri devam eden bir kriz olduğuna dikkati çekerek, "Dünya büyümesi hep Türkiye'nin yarısından az. Hala da bu daralma devam ediyor. 2018'den bugüne dünyada 10 büyük proje yapıldı. Bu 10 projenin 6'sı Türkiye'de. İşte Türkiye'nin farkı bu." ifadesini kullandı.

Avrasya Tüneli, Marmaray, Osmangazi Köprüsü, Ankara-İstanbul hızlı treni, Çanakkale Boğazı asma köprüsü gibi yatırımları hatırlatan Yıldırım, Türkiye'nin geldiği noktanın ortada olduğunu belirtti.

"Bunu gördükleri için sürekli Türkiye'nin önüne engel çıkarmaya çalışıyorlar. Terörle, ayrımcılıkla yapıyorlar, birtakım kısıtlamalarla, ambargolarla yapmaya çalışıyorlar. Bizi zorda, darda bırakmak için uğraşıyorlar." diyen Başbakan Yıldırım, "kötü mal sahibi kiracıyı ev sahibi yapar." atasözünü anımsattı.

Yıldırım, şöyle devam etti:

"Onlar bizi ne kadar sıkıştırırsa sıkıştırsın biz kendi kaynaklarımızla, kendi imkanlarımızla, kendi insanımızın kabiliyetiyle her türlü ihtiyacımızı karşılayacak duruma geldik. Kimseye ihtiyacımız yok ama bunu yapanlar günün sonunda pişman olacaklar. Bizim geleneğimizde hep yardım etmek var. Bugün dünyada en büyük insani yardımı yapan birinci ülke ABD, ikinci ülke Türkiye. Milli gelire oranla baktığınızda Türkiye bir numaraya oturuyor. Bize de yakışan bu. Bizim inancımızda veren el alan elden daima evladır."

Kente yapılacak yatırımlar

Başbakan Binali Yıldırım, Elazığ'a yapacakları yatırımlara ilişkin bilgi verirken de teşvik sisteminde 4'üncü bölgede yer alan Elazığ'ı 6'ncı bölgeye getirdiklerini bildirdi.

Yıldırım'ın "Malatya kıskanmasın, Elazığ'a ne yapıyorsak Malatya'ya da onu yapıyoruz. Malatya ile Elazığ arasında hiç fark yok ama Erzurum, Erzincan arasında çok fark var." espirisi salonda gülüşmelere neden oldu.

Yıldırım, "Memleketimizin her köşesinde yaşayan insanımız bu ülke için bu millet için her şeyini vermeye hazır. Bunu 15 Temmuz'da gördük. Bu bayrak inmez, bu ezanlar dinmez dediniz mi? Alçaklara dersini verdiniz mi?" diye konuştu.

"Öznur Hanım yakayı ele verdi"

Kente 15 yılda 12 milyar liralık yatırım yaptıklarını belirten Yıldırım, 2003'te 33 kilometre olan duble yolu 350 kilometreye ulaştırdıklarını söyledi.

Bölgenin AK Parti iktidarlarıyla adeta "kaymak" gibi yollara kavuştuğunu belirten Yıldırım, salonda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık'a yeni yollarla Malatya'ya kaç saatte gittiklerini sordu.

Aldığı 45 dakika yanıtı sonrası, "Kuralları ihlal ediyorsunuz, anladım. Unutmayın yolların kralı olmaz, kuralı olur. Öznur Hanım yakayı ele verdi." diyen Yıldırım'ın bu sözleri de salondakileri güldürdü.

Kente yıllık 23 milyon lira tutarında tarım desteği verdiklerini aktaran Yıldırım, bin 40 yataklı şehir hastanesinin de gelecek yıl Ekim ayında açılacağını bildirdi.

"Şehir efsanesi değil, şehir hastanesi yapıyoruz." diyen Yıldırım, kentin yeni hastaneyle bölgenin sağlık merkezi haline dönüştürüleceğini kaydetti.

Elazığ'a yeni stadyum yapacaklarını da dile getiren Yıldırım, "Hamzabey Barajı inşaatının yüzde 85'i tamamlandı. İçme suyu sorununu bu barajla birlikte tamamen bitirmiş oluyoruz." diye konuştu.

150 bin dekar arazinin sulanacağı sulama projelerine de dikkati çeken Yıldırım, kentin tarihi miraslarını turizme kazandırmaya devam ettiklerini söyledi. Binali Yıldırım, "4 bin yıllık kadim medeniyetin merkezi Harput. Buradaki dokunun yaşatılması çok önemli, Bu kapsamda Harput'a çok güzel, yerel mimariye sadık kalarak bir Diyanet Külliyesi yapacağız." dedi.

Elazığ'ın yakın dönemde hızlı trene kavuşacağını aktaran Yıldırım, kente ikinci Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yaptıklarını hatırlattı.

Yıldırım, yeni OSB ile 10 bin kişilik bir iş alanı oluşturacaklarını belirterek, Arapgir-Dutluca-Kemaliye üzerinden Erzincan'ı Elazığ'a bağlayacaklarını, bu projenin dağlık alanda bulunan 22 kilometrelik bölümünün 18 kilometresinin ise tünel olacağını bildirdi.

Başbakan Yıldırım, "3 kilometre tüneli ülkede 21 yılda zor yaptılar. Şimdi bizim için tünel yapmak, köprü yapmak mesele değil. Bizim siyasetimiz hizmet siyaseti. Milletin derdine derman olmak için siyaset yapıyoruz. Millete tepeden bakan değil, milletine hizmet eden bir anlayışla çalışıyoruz. Gönülleri fethetmeye talibiz, hayır duanız bize yeter." ifadesini kullandı.

"Yeni bir dönem"

İşlerinin bitmediğini, asıl burada başladığını vurgulayan Yıldırım, halkın hükümet sisteminin değiştirilmesi için 16 Nisan referandumunda "evet" dediğini ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin kabul edildiğini hatırlattı.

Türkiye'de 2019'da 3 seçim yapılacağını belirten Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bir, belediyeler. Önce belediyeler boyunun ölçüsünü alacak sonra tartıya milletvekilleri çıkacak. Aynı gün Cumhurbaşkanını da seçeceğiz. Bu ekip, bu kadrolar Türkiye'yi 2023'e taşıyacak. 2023'te Cumhuriyetin kuruluşunun 100'üncü yıl dönümü, onun için önemli. 2019'dan sonra beş yılın kadrolarını, Elazığ'ın bugüne kadar kılı kırk yararak, titizlikle nasıl seçtiyse bundan sonra da aynı şekilde seçeceğine yürekten inanıyoruz. Biz sizlere güveniyoruz, sizlere inanıyoruz. Sizlerin duası, desteğiyle çok daha güzel işleri birlikte başaracağımızdan zerre kadar endişeniz olmasın."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber