İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

ABD'den terörist elebaşı açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nauert: "PKK, Yabancı Terör Organizasyonları listesindedir ve Öcalan, PKK ile bağlantılı terörizm faaliyetleri yüzünden Türkiye'de hapiste bulunmaktadır, saygı görmeye değer bir şahsiyet değildir"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Ekim 2017 18:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ABD'den terörist elebaşı açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, PKK'nın ABD'nin terör örgütleri listesinde olduğuna dikkat çekerek "Öcalan saygı görmeye değer bir şahsiyet değildir." ifadelerini kullandı.

Nauert, Rakka'da terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterinin açılmasına ilişkin soruya verdiği yanıtta, bölgedeki bütün tarafları tansiyonu artıracak davranışlardan uzak durmaya davet etti.

Rakka'nın terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılmasının "bütün Suriyelilerin" çabalarının sonucu olduğunu vurgulayan Nauert, "Bu bütün Suriyelilerin zaferidir ve bütün tarafların tansiyonu artıracak hareketlerden uzak durmasını umuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Nauert, "ABD hükümetinin, teröre karşı mücadelede ve bölgesel istikrarın sağlanmasında Türkiye ile yakın ilişki içerisinde" olduğunu belirterek "PKK, Yabancı Terör Organizasyonları listesindedir ve Öcalan, PKK ile bağlantılı terörizm faaliyetleri yüzünden Türkiye'de hapiste bulunmaktadır, saygı görmeye değer bir şahsiyet değildir." dedi.

Nauert ayrıca, Rakka dahil olmak üzere DEAŞ'tan kurtarılan bütün bölgelerin sivil yönetimlere teslim edilmesi ve bu yönetimlerin bölge halkını temsil eden ve insan haklarına saygı duyan yönetimler olması gerektiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber