Yerli aşı Elazığ'da üretilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Ekim 2017 18:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yerli aşı Elazığ'da üretilecek

Başbakan Binali Yıldırım, "(KKK aşısı) İnşallah yerli aşı, Elazığ'da üretilecek." dedi.

Yıldırım, Elazığ Valiliği'nce Kral Palas Düğün Salonu'nda "Elazığ geleceğini konuşuyor" sloganıyla düzenlenen iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarıyla buluşma programına katıldı.

"Yerli aşı Elazığ'da üretilecek"

"Bizim medeniyetimizde iyilik, iyilik, sadece iyilik var. Bizde fitne yok. Bizde başkalarına desise, kumpas kurma yok. Bizde insanlık var." diyen Başbakan Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

2011'den bu tarafa marka, patent üretme işinde dünyada bir numara. Tescili yapılan ürün sayısı her geçen gün artıyor. Daha sabah Fırat Üniversitesi'ndeydik. Bu Kırım Kongo kene ısırmaları var biliyorsunuz. Buna karşı ilk milli, yerli aşıyı Fırat Üniversitesi'nde bulmuşlar, tescilini de yapmışlar. İnşallah yerli aşı Elazığ'da üretilecek. Sizin meşhur öküz gözü üzümünüz var. O da artık tescilli, sizin markanız haline geldi. Yatırımlarda son 15 senede müthiş bir artış var. 2002'de Türkiye'de sadece 70 milyar Türkiye genelinde hükümet yatırım yapıyordu, kamu yatırımı. Şimdi 765 milyar yatırım yapıyor yılda. 10 katından daha fazla. Savunmada, enerjide, sağlıkta, ulaşımda, iletişimde, her alanda yatırımlarımız devam ediyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber