İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Kaynak Holding'i FETÖ böyle kullandı

FETÖ'nün finans kaynağı Kaynak Holding soruşturmasında 130 şüpheli için 707 sayfalık fezleke hazırlandı. Şüpheliler arasında örgütün 2 numarası Mustafa Özcan ile Akıncı'da yakalanan Harun Biniş ve Kemal Batmaz da bulunuyor

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 22 Ekim 2017 08:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kaynak Holding'i FETÖ böyle kullandı

FETÖ'nün finansör şirketi Kaynak Holding'le ilgili yürütülen 2 senelik soruşturmanın ilk etabı tamamlandı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 707 sayfalık fezleke düzenlendi. Fezlekede aralarında FETÖ'nün 2 numaralı ismi firari Mustafa Özcan, Kaynak Holding eski Yönetim Kurulu Başkanı Naci Tosun, darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü'nde yakalanan sivil imamlar Harun Biniş ve Kemal Batmaz, örgütün kasası Ali Çelik, elebaşı Fetullah Gülen'in doktoru Kudret Ünal ve yardımcısı Uzun Cevdet lakaplı Cevdet Türkyolu gibi isimlerin bulunduğu 130 kişi şüpheli oldu.

KAÇIRMAYA ÇALIŞTILAR

Şüphelilere 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' ,Silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek', 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme' Terörizmin finansmanının önlenmesine muhalefet', 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçlamaları yöneltildi. 792 milyon lira değerindeki Kaynak Holding'in, kayyum atanmadan bir hafta önce Hollanda'da kurulan "INL Partners BV" şirketine 54 Milyon TL'ye satıldığı tespit edilirken, Holding'in, kayyum atamasından kısa süre önce hissedarlarına, daha önce hiç vermemesine rağmen 29 milyon 389 bin TL kar payı dağıttığı fezlekede yer aldı. 1 numaralı şüpheli Mustafa Özcan'ın perde arkasında Kaynak Holding'i yönettiği vurgulanırken, Kimse Yok Mu soruşturmasında şüpheli M.D., "Özcan, elebaşını ve şura heyetini telaşa sokacak şekilde bilgiler aktarır. İstediği talimatları bu şekilde alır" ifadelerini kullandı.

SİGORTALI İŞÇİLERLE TRANSFER

FETÖ'nün Türkiye'de çok sayıda yabancı isimli şirket kurduğu, aynı şirketlerin yurtdışında da bulunduğu, amacınsa para transferini kolaylaştırmak ve para aklamak olduğu belirtildi. Yurtdışında aynı isimle açılan şirketlere, 2008'en 2013'e kadar Bank Asya vasıtasıyla 115 Milyon TL'lik kredi verildi. Türkiye'de kurulan bu kuruluşlarla yurtdışına para transferinde kullanılan bin 273 kişiden 234'ünün FETÖ'ye bağlı 228 özel eğitim kurumunda sigortalı çalışanlar olduğu tespit edildi.

'ŞİRİNLER' YÖNTEMİYLE 171 TRANSFER

Fezlekede örgüte ait şirketlerin çok iyi perdeleme yaptığı, yapılan incelemelerde bir perde önünde resmi işlemler bir de perde arkasında gizlenen işlemler yapıldığı ifade edildi. FETÖ'nün ABD'deki bir kuruluşuna, 2013-2014 arasında 147 farklı kişi tarafından 171 işlemde toplam 2 milyon 112 bin dolar transfer edildiği belirlendi. Bu 171 işlemin 150'sinin Bank Asya üzerinden yapıldığı, bu işlemin farklı kişilerce aynı hesaba 'Şirinler' yöntemi kullanılarak gerçekleştirildiği de tespit edildi.

NAZİF KARAMAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber