İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

KORKUT Ateş Serbest-2017 tatbikatında boy gösterdi

ASELSAN ana yükleniciliğinde geliştirilerek Ekim 2016'da ilk teslimi yapılan Alçak İrtifa Hava Savunma Sistemi KORKUT, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ateş gücünün gösterildiği Ateş Serbest-2017 tatbikatında boy gösterdi.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 22 Ekim 2017 08:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KORKUT Ateş Serbest-2017 tatbikatında boy gösterdi

Kara Kuvvetleri envanterindeki emektar M-42A1/A2 Duster Walker sistemlerinin yerini alacak olan KORKUT Hava Savunma Sistemi, FNSS ürünü ZMA-30 paletli Zırhlı Muharebe Aracı üzerine entegre edildi. 30 Ton sınıfı zırhlı muharebe aracı amfibik bir araç olup, TSK bünyesinde görev yapan AKINCI ZMA'ya göre çok daha büyük süspansiyon kapasitesi ve arttırılmış güç gurubu performansına sahip. ZMA-30 KORKUT Platformunun şasesi özel bir zırh korumasına sahip ve mayınlara karşı dayanıklı. Bunun yanı sıra ZMA-30 KORKUT platformu nehir ve göletlerden geçiş yapabilmesi amacıyla iki adet su jeti ile donatıldı. Dünyada ilk defa uygulanan bu sistem sayesinde KORKUT rakip platformlara karşı büyük bir üstünlük sağlıyor.

DAKİKADA BİN 100 MERMİ

KORKUT'un ateş gücü MKEK tarafından üretilen iki adet 35 mm'lik toptan oluşuyor. Hareket halinde de atış yapabilen KORKUT, iki ayrı mermi besleme sistemi kullanarak, namlulardan biri arızalansa dahi diğer namlu ile atışa devam edebiliyor. Otomatik mühimmat besleme sistemi de olan KORKUT, dakikada bin 100 atış yapabiliyor. Menzili 4 kilometre olan sistem, hava-yer mühimmatları, seyir füzeleri, helikopter ve İnsansız Hava Araçlarına karşı geliştirildi. İhtiyaçlar doğrultusunda sisteme STINGER ve IGLA-S gibi kısa menzilli IR güdümlü füzeler de monte edilebilecek. KORKUT'un toplam 400 adet mermi taşıma kapasitesine sahip olduğu yetkililerce belirtiliyor.

KORKUT projesinde TSK'nın hava savunma yetenekleri, tehditlerdeki gelişmelere karşı etkin savunma yapabilmek amacıyla parçacıklı mühimmatları da kullanabilen yeni, namlulu hava savunma sistemleri ile güçlendirilecek, Silah Sistemi Aracı (SSA)'nda hedefin hassas şekilde ateş altına alınmasını sağlayacak Atış Kontrol Radarı ile Silah Silah Sistemi Aracı (KKA)'nda hedeflerin tespitini gerçekleştirecek olan üç boyutlu mobil arama radarı taktik ihtiyaçlara uygun olarak geliştirilmektedir. Anfibik özellikli bu sistem TSK'nın hava savunma alanındaki gücünü büyük oranda arttıracaktır.

KORKUT KKA Genel Özellikleri

Zırhlı mekanize birlikler ile müşterek görev icrası

3-Boyutlu arama radarı ile hedef tespit ve takibi

Yerel hava resmi oluşturma

Üst komuta kontrol unsuru ile hava resmi paylaşımı

Üst komuta kontrol unsurundan angajman emirlerinin alınması

Gelişmiş tehdit değerlendirme ve silah tahsis algoritması

Hava savunma silahlarının üst komuta kontrolü

Dost/Bilinmeyen Ayrımı için IFF

KORKUT SSA Genel Özellikleri

Zırhlı mekanize birlikler ile müşterek görev icrası

Stabilize silah kulesi ile hareket halinde atış yapabilme

Otomatik mühimmat besleme ve seçme

Üst komuta kontrol unsuru ile koordineli kullanım

Atış kontrol radarı ile otomatik hedef takibi

Elektro optik algılayıcılar ile hedef tespit ve takibi

Gelişmiş atış kontrol algoritmaları ile etkin hava savunma

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber