iPhone X, Galaxy Note 8'i frenledi mi?

Akıllı telefon pazarının lider ismi konumunda bulunan Samsung, kısa süre önce yeni amiral gemisi modeli Galaxy Note 8'i tanıtmıştı. Galaxy Note 8 özellikle Güney Kore'de başarılı bir ön sipariş dönemi geçirmiş ve kısa sürede 850.000 adetlik satış rakamına ulaşmayı başarmıştı.

Kaynak : CNN Türk
Haber Giriş : 22 Ekim 2017 22:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
iPhone X, Galaxy Note 8'i frenledi mi?

Apple'ın kısa süre önce duyurduğu iPhone X, Galaxy Note 8 satışlarını pek de etkilememiş gibi görünüyor. İşte konu hakkındaki detaylar.

Apple'ın yeni nesil iPhone modeli iPhone X'in tanıtılmasıyla birlikte, Note 8 satışlarının sekteye uğrayabileceği düşünüyordu. Fakat durum pek de sanıldığı gibi değil. En azından Güney Kore'de.

Güney Kore'den gelinen raporlara göre, Note 8 satışları hala beklentilerin üzerinde seyretmeye devam ediyor. Zira 64GB'lık Note 8 modelinin Ekim ayında satılan akıllı telefonların yüzde 28.3'ünü oluşturduğu belirtilmekte. 256GB'lık modeli de eklediğimizde bu oran yüzde 30 seviyelerine çıkacaktır. Yani kabaca, Kore'de Ekim ayında satılan her 3 telefondan birisinin Note 8 olduğunu söylemek pek de yanlış olmayacaktır.

Samsung, Ekim ayı içerisinde günde 10 ile 20bin arasında Note 8 satışı gerçekleştiğini belirtiyor. Güney Koreli teknoloji devi 2017 sonuna kadar sadece Güney Kore'de 10 milyon Note 8 modelinin son kullanıcıya ulaşmasını bekliyor.

Elbette bu rakamların global pazarda karşılık bulması biraz zor. Zira Güney Koreli tüketiciler genel itibari ile Samsung'u tercihliyor. Örneğin aynı periyotta Amerika'daki satış rakamlarına baktığımızda farklı bir tablo ile karşılaşabiliriz. Fakat Yine de Note 8'in başarılı bir performans sergilediği aşikar.

Ecevit Bıktım

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber