İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

CHP'li vekil istifa etti... Akşener'in partisine geçiyor

CHP Milletvekili Aytun Çıray partisinden istifa etti. Aytun Çıray'ın Meral Akşener'in partisine geçeceği konuşuluyordu.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Ekim 2017 16:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP'li vekil istifa etti... Akşener'in partisine geçiyor

NELER OLMUŞTU?

Başkent'te Aytun Çıray'ın kendisiyle birlikte CHP'den başka isimleri de yeni partiye götüreceği söylentilerini CHP Sözcüsü Bülent Tezcan'a sorduğumuzda "Bizden giden kimse yok. Ayrıca Aytun Bey ile bugün konuştum. Ben de kendisine sordum. Öyle bir şey yok, dedi. Aydın deyimiyle bunlar çalı dipi taşlamaya benziyor, boş atıp dolu tutma çabası. Hepsi şişirme" yanıtını vermişti.

Kendisi hakkındaki iddiaları sormak için aradığımız Aytun Çıray telefonlarını kapatırken, Meral Akşener'e yakın bir isim "Aytun Bey dostumdur, ben kurucular kurulunda olacağını duymadım" demişti.

Aytun Çıray, istifa ederek Meral Akşener'in kuracağı partiye geçeceği iddialarının ardından bugün saat 15.30'da CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşecek.

Çıray, parti genel merkezindeki görüşmenin ardından saat 16.00-16.15 civarında kamuoyuna bir açıklama yapacak.

Çıray yaptığı açıklamada Meral Akşener'in kuracağı partiye katılacağını şu sözlerle duyurdu:

"Türk Milletinin kurtuluş alternatifi, güçlü ve dünya devletlerinin saygı duyduğu Türkiye'yi yaratmak üzere Meral Akşener liderliğindeki hareketle kesin ve dönüşsüz olarak yola çıkmıştır. Bu esasen Türk Milletinin demokratik Ergenekonu'dur! Aziz Türk Milleti, Bütün bu açıklamalarımdan kolayca anlaşılabileceği gibi 25. 10. 2017 tarihinde Meral Akşener hanımefendinin liderliğindeki partinin kurucuları arasında yer alıyorum"

AYTUN ÇIRAY KİMDİR

1957 yılında İzmir'de doğan Aytun Çıray, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 1981 yılında mezun oldu. Aytun Çıray, Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığı yaptığı 4 yıl boyunca 7 Sağlık Bakanı ile çalıştı. 1997 yılında kendi isteği ile istifa ederek müsteşarlık görevinden ayrıldı.

Özel sektörde çeşitli şirketlerin yönetiminde yer alan Çıray, 1995 yılında DYP'den milletvekili aday adayı oldu.

2002 seçimlerinde ANAP İzmir 2. sıradan aday gösterildi ancak parti baraj altında kalınca seçilemedi.

Çıray, daha sonra Demokrat Parti'ye geçti ve 2007 kongresinde Genel Başkan adayı oldu.

TBMM 24. döneminde 2011 yılında CHP İzmir milletvekili olarak seçilen Çıray, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan genel seçimlerde tekrar CHP İzmir milletvekili seçildi. 1 Kasım 2015 tarihinde yinelenen seçimlerde tekrar CHP İzmir milletvekili seçilen Çıray, Fransızca biliyor. Aytun Çıray, evli ve iki çocuk babası.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber