Tarım Bakanı Fakıbaba, özel uçak kiraladı

Kamuoyunda fakir fukaranın hakkını yedirmeyeceğini ifade eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba, geçtiğimiz hafta Van'a yaptığı ziyaret için özel uçak kiraladı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 24 Ekim 2017 11:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tarım Bakanı Fakıbaba, özel uçak kiraladı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba, geçtiğimiz hafta Van'a yaptığı ziyarette, özel uçak kullandı

Cuma günü saat 9:00'da kente inen, esnaf ve parti ziyareti sonrasında aynı gün Ankara'ya dönen Fakıbaba'nın bu ziyaretleri için Bakanlık, memurlar.net olarak yaptığımız araştırmaya göre, 30 bin dolar ödeme yapmış olmalı... Google'da "özel uçak kiralama" şeklinde arama yapıldığında bir çok firma çıkmakta olup, bu firmalardan teklif alındığında uçak tipine göre 30 ila 50 bin dolar arasında ücret talep edilmekte. 30 bin doların bugünkü karşılığı ise 100 bin lirayı geçmektedir.

Eğer Ankara'dan Van'a uçuş için Anadolujet tercih edilseydi, kişi başı en fazla 250 TL'lik bir ödeme verilecekti. 10 kişilik bir heyet, Bakana eşlik etse dahi, bunun gidiş-dönüş maliyeti en fazla 5 bin TL olacaktı.

Diğer taraftan, Vergilerin yüzde 25 artırıldığı ve tasarruftan bahsedildiği bir dönemde, Fakıbaba'nın özel uçak kullanma talebi, Bakandan umutlu olan tüm bürokraside şok etkisi yarattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber