İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

FETÖ'nün iş dünyası yapılanması davası yarına ertelendi

- FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, kapatılan TUSKON'un başkanı Rızanur Meral ve genel sekreteri Mustafa Muhammet Günay ile Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü'nün de aralarında bulunduğu 86 sanığın yargılandığı davanın duruşması yarına ertelendi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ekim 2017 19:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ'nün iş dünyası yapılanması davası yarına ertelendi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) iş dünyası yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, kapatılan TUSKON'un başkanı Rızanur Meral ve genel sekreteri Mustafa Muhammet Günay ile Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü'nün de aralarında bulunduğu 86 sanığın yargılandığı davada, bir sanığın savunması alındı.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısında bulunan binadaki büyük salonda yapılan duruşmada, iddianamenin okunması tamamlandı.

İddianamenin okunmasının ardından tutuklu sanık Ramazan Alpay'ın savunmasının alınmasına geçildi.

Sanık Alpay savunmasında, hakkında 3 suçlama olduğunu, bu suçlamaların yurtdışına yaptığı seyahatler, FETÖ'nün şifreli haberleşme programı "Bylock" kullandığı iddiası ve TUSKON'da SGK'lı olarak çalışması olduğunu söyledi.

TUSKON'da çalıştığı dönemde yaptığı uluslararası seyahatlerin fuarlara gitmek için olduğunu savunan Alpay, "2011 yılında üniversiteden mezun oldum. Endüstri mühendisliği ve işletme bölümlerinden mezunum. Afrika üzerine yüksek lisans yaparken TUSKON'da çalışmaya başladım. 2016 yılının sonuna kadar fuarlara katıldım. Kesinlikle 'Bylock' kullanmadım. Bu telefonu aylar sonra almıştım. Kendimden eminim, her şeyi açıklayabilirim." dedi.

Sanık Alpay, TUSKON'da sigortalı olarak çalıştığı iddiasıyla 14 aydır tutuklu olduğunu öne sürerek, "SGK'lı çalışandım. Sadece maaş aldım. Maaşım 2 bin 100 liraydı. Fuar işleriyle uğraştım. TUSKON'da suç işlemedim, işleyen birini de görmedim. 2016 yılında maaşlar ödenmediği için istifa ettim, iş tatmin etmiyordu. İngilizce diye Today's Zaman'a üye olmuştum. Fuarlar olduğu müddetçe başka illere gidiyordum. TUSKON'a kendi başvurumla girdim. Afrika üzerine tez hazırlıyordum. Part-time çalışıyordum." ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet savcısının "Neden bitirdiğin dereceden düşük bir yerde çalışıyordun?" sorusuna sanık Alpay, "Afrika uzmanı olmak istiyordum. Türkiye'de yok denecek kadar azdı." diye cevap verdi.

Alpay, "TUSKON 5. Olağan Genel Kurulu'nda işçi olarak sandalye taşıdım, sandıkları getirdik. Ben herhangi bir organizasyon yapmadım." iddiasında bulundu.

Sanığın savunmasının ardından, duruşma yarına ertelendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber