İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Okul servislerinde yeni dönem

Bakan Yılmaz: Araçlarda bulundurulacak personelin eğitimi, Milli Eğitim Bakanlığı'nca yerine getirilecek. Bu sistemde de eksiklikler olabilir. daha iyi olurdu diye velilerimiz de olabilir. Bu konuda bir şikayet varsa bizim bakanlığımızın iletişim merkezi var 147. Buraya bildirirlerse biz de evlatlarımıza daha iyi bir hizmet veririz.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2017 10:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Okul servislerinde yeni dönem

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Okul Servis Yönetmeliği'ne ilişkin basın açıklaması yapıyor.

Bakan Arslan'ın açıklamasından satır başları:

Araçlarda emniyet kemeri ve araç takip sistemi zorunlu hale getirildi.

Bakan Yılmaz'ın açıklamasından satır başları:

Sadece okulda verilen eğitimin kaliteli olması yetmez. İyi şartlarda taşınması kaliteli eğitimin olmazsa olmazlarındandır. Sağlıklı, güvenli ve kaliteli hizmet seviyesinin sağlanması için tüm görevlilerin uyum içinde olması ve servis denetiminin de aksatılmadan yürütülmesi esastır.

Komisyonda öğretmen ve veliler olacak.

Araçlarda bulundurulacak personelin eğitimi, Milli Eğitim Bakanlığı'nca yerine getirilecek. Bu sistemde de eksiklikler olabilir. daha iyi olurdu diye velilerimiz de olabilir. Bu konuda bir şikayet varsa bizim bakanlığımızın iletişim merkezi var 147. Buraya bildirirlerse biz de evlatlarımıza daha iyi bir hizmet veririz.

Bakan Soylu'nun açıklamasından satır başları:

Önemli olan uygulamaktır. Buna geçişte çok zorlayıcı değil, dikkatli ve güvenli bir takım kuralar oluşturulmuş. Velilerimiz, vatandaşlarımız rahat olsunlar. Tüm güvenlik önlemlerini almak bizim temel sorumluluğumuzdur.

Servis şoförleri her yıl aile hekiminden rapor alacak.

Emniyet kemeri ve takip sistemi zorunlu olacak

MEB servis şoförlerine sertifika verecek

Servis araçlarında araç filmi kullanılmayacak

İstismar, cinayet ve uyuşturucu suçu olanlar servis şoförlüğü yapamayacak

Servislerde öğretmen, reflektörlü yelek giyecek

Servis araçlarında güvenlik kamerası zorunlu olacak

Kurallara uymayan servis şoförlerinin izinleri iptal edilecek

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber