Orman ve Su İşleri Bakanlığından taşkınla mücadele açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: Hizmete aldığımız baraj olmak üzere toplam 4 bin 83 adet taşkın koruma tesisi ile 4 milyon 500 bin dekar sahayı taşkın zararlarından koruyoruz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2017 11:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Orman ve Su İşleri Bakanlığından taşkınla mücadele açıklaması

- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Hizmete aldığımız baraj olmak üzere toplam 4 bin 83 adet taşkın koruma tesisi ile 4 milyon 500 bin dekar sahayı taşkın zararlarından koruyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, bakanlığa bağlı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü toplu makinalı çalışmalarla dere yataklarını temizlemeyi sürdürdüğü belirtildi.

İnşa ettiği tesislerle Türkiye'de yaşanan muhtemel taşkınlarla mücadele eden bakanlığın ayrıca dere yataklarını temizlemek için toplu makinalı çalışmalarını yürüttüğü bildirilen açıklamada, özellikle Karadeniz bölgesi başta olmak üzere Türkiye genelinde toplu makinalı çalışmalarla dere yataklarının temizlenerek muhtemel taşkın zararlarının önüne geçildiği, böylece can ve mal kayıplarının yaşanmasının da önlendiği vurgulandı.

Açıklamada, 1 Nisan 2016 ile 31 Mart 2017 tarihlerinde 236 toplu makinalı çalışmayı gerçekleştiren bakanlığın bu yıl yürüttüğü faaliyetlerle 169 toplu makinalı çalışmayı daha tamamlayarak taşkınla mücadele etmeyi sürdüreceği kaydedildi.

- "4 milyon 500 bin dekar sahayı taşkın zararlarından koruyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ülke genelinde taşkınla mücadelede çok iyi işler yaptıklarını belirtti.

Özellikle Karadeniz bölgesi başta olmak üzere gerek dere ıslahları yaparak, gerekse taşkın koruma tesisleri inşa ederek taşkınla mücadeyi sürdüklerini ifade eden Eroğlu, şunları kaydetti:

"Yaptığımız bu faaliyetlerle hem insanımızı hem de toprağımızı muhtemel taşkın zararlarından koruyoruz. Bakanlık olarak bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz toplu makinalı çalışmalara bundan sonra da devam edeceğiz. Hizmete aldığımız baraj olmak üzere toplam 4 bin 83 adet taşkın koruma tesisi ile 4 milyon 500 bin dekar sahayı taşkın zararlarından koruyoruz."

Eroğlu, Trabzon Solaklı, Afyonkarahisar Akarçay, Artvin Çoruh, İzmir Fetrek, Adıyaman Ziyaret Çayı ve Tokat Yeşilırmak'ta örnekleri bulunan ve hızla ülke geneline yayılan çalışmalar neticesinde, şehir merkezlerinden geçen derelerin ıslah edilerek, olası taşkın zararları önlendiği ve şehirlerin cazibe merkezlerine dönüştürüldüğünü aktardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber