Erdoğan, o işadamı için Türkiye'nin Soros'u dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde gözaltınan alınan Osman Kavala için Türkiye'nin Soros'u nitelemesinde bulundu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2017 12:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ak Parti grup toplantısında konuştu. Erdoğan, geçtiğimiz günlerde gözaltınan alınan Osman Kavala için Türkiye'nin Soros'u nitelemesinde bulundu

Bu arada Soros'a yöneltilen suçlamada belli oldu

İş adamı Osman Kavala'nın, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 17-25 Aralık kumpasları ile 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alındığı belirtildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, FETÖ'nün 17-25 Aralık kumpasları ile 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yürüttüğü soruşturma, alınan ifadeler ve teknik veriler doğrultusunda derinleştiriyor.

Soruşturma kapsamda 4 Ekim'de ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz tutuklandı. 20 Ekim'de gözaltına alınan Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi (ORSAM) Başkanı Şaban Kardaş hakkında da bu dosyadan işlem yapılıyor. MİT tırları davasının firari sanıkları Bayram Andaç ve Muharrem Gözüküçük'ün de konuyla irtibatı tespit edildi.

ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi N.M.C. de bu dosya kapsamında ifadeye çağrıldı. N.M.C. ifade vermeye gelmezken gözaltına alınan eşi ve kızı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bu soruşturma kapsamında gözaltına alınan iş adamı Osman Kavala'nın ifade işlemleri sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber