İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

SMS gönderecek firmalar, Bakanlık sistemine kayıt olacak

Torba kanun tasarısına eklenen maddeyle, ticari iletilerini SMS olarak gönderen firmalara yeni bir zorunluluk geldi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 24 Ekim 2017 11:41, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
SMS gönderecek firmalar, Bakanlık sistemine kayıt olacak

Torba kanun tasarısına eklenen maddeyle, ticari iletilerini SMS olarak gönderen firmalara yeni bir zorunluluk geldi. Buna göre, ticari iletilerini SMS olarak göndermek isteyen firmalar, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı sistemine kayıt olacak. Kayıt olmayan firmalar ticari ileti gönderemeyecek. Bu kayıt sırasında, ticari ileti almak istediğini beyan eden vatandaşların bilgileri de bakanlığa verilecek. Vatandaş itiraz ettiğinde bu sistemdeki bilgilere bakılacak

İşte Plan ve bütçe Komisyonunda kabul edilen madde

MADDE ...- 23/10/2014 tarihli ve 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunun 11 inci maddesine aşağıdaki üçüncü ve dördüncü fıkralar eklenmiştir.
"(3) Kamu kurum ve kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve diğer gerçek veya tüzel kişiler, elektronik ticaretin gelişiminin izlenebilmesi ve değerlendirilebilmesi amacıyla Bakanlık tarafından istenilen bilgileri Bakanlıkça oluşturulan sisteme bildirir."
"(4) Bakanlık ticari elektronik ileti onaylarının alınmasına ve reddetme hakkının kullanılmasına imkan tanıyan bir elektronik sistem kurmaya veya kurdurmaya yetkilidir. Bu Kanun çerçevesinde alınan onaylar Bakanlıkça belirlenen süre içinde sisteme aktarılır. Sisteme aktarılmayan onaylar geçersiz kabul edilir. Alıcılar, sisteme kaydedilen onayları Bakanlıkça belirlenen süre içinde kontrol eder. Bu sürenin bitiminden sonra gönderilen ticari elektronik iletiler onaylı kabul edilir. Alıcılar tarafından reddetme hakkı bu sistem üzerinden kullanılır. Sistemin kurulması, onayların sisteme aktarılması, saklanması, reddetme hakkının sistem üzerinden kullanılması ve sistemin işleyişine ilişkin diğer usul ve esaslar yönetmelikle belirlenir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber