Fakıbaba'dan, memurlar.net'te yer alan uçak kiralama haberi için açıklama

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, memurlar.net'te yer alan uçak kiralama haberini doğruladı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 24 Ekim 2017 14:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Fakıbaba'dan, memurlar.net'te yer alan uçak kiralama haberi için açıklama

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, memurlar.net'te yer alan uçak kiralama işlemini doğruladı.

Gönderilen açıklamada, uçuş maliyetinin saat başına 4 bin dolar olduğu, Ancak bakanığın bu fiyatı 2 bin dolara indirdiği ve 6 saatlik uçuş için 12 bin dolar yani 43 bin TL ödeme yapıldığı belirtildi.

Ancak bu açıklama yeterli görünmemektedir. Zira ortada bir deprem veya afet durumu söz konusu değildir. Rutin bir esnaf ve halk ziyareti yapılmaktadır. Bu programın haftanın diğer günlerine yayılması mümkündü. Sonuçta kamu kaynağı kullanılıyor. Tarifeli seferler kullanılması halinde 5-10 bin liraya malolacak bir uçuş için, ortada olağanüstü bir durum yok iken 43 bin lira para ödenmesinin takdirini Maliye Bakanlığına, Başbakanlığa ve ziyaretçilerimize bırakıyoruz.

İşte bakanlığın gönderdiği açıklama metni:

CEVAP VE DÜZELTME / YAYINDAN ÇIKARMA TALEBİ

'memurlar.net' adresli internet sitenizde 24 Ekim 2017 tarihinde yayınladığınız 'O Bakan, özel uçak kiraladı' başlıklı haberinizdeki mesnetsiz ve yanlış bilgilerle ilgili olarak aşağıdaki tırnak içinde italik olarak yer alan açıklamanın yapılması ve söz konusu haberin yayından çıkarılması zarureti doğmuştur:

"İnternet sitenizde 24 Ekim 2017 tarihinde yayınladığınız 'O Bakan, özel uçak kiraladı' başlıklı haberinizde mesnetsiz ve yanlış bilgilere yer verilmiştir.

Sayın Bakanımız, halkımız için sabah saat 06.00'dan gece saat 02.00'lere kadar yoğun bir tempo içerisinde çalışmaktadır. Samimiyeti, dürüstlüğü ve gayretli çalışmalarıyla insanımızın sevdiği, benimsediği ve kucakladığı bir kişi olmuştur.

Sürekli olarak halkın yanında, insanımızın içinde ve gönlünde olan Sayın Bakanımız, Anadolu'muzu karış karış dolaşmakta, sorunları yerinde görerek çözmeye gayret etmektedir.

Sayın Bakanımızın seyahatleriyle ilgili sitenizde yer alan haberiniz, kamuoyunu yanlış yönlendirmeye ve olumsuz algı meydana getirmeye sebep olacak mahiyet taşımaktadır.

Haberinizde yer verdiğiniz hatalı ve eksik hususlar, tamamen bilgi eksikliğinden ve bilgiyi kaynağından temin etmemenizden kaynaklanmaktadır. Şöyle ki;

Sayın Bakanımız geçtiğimiz Cuma sabahı saat 07.00 itibariyle temas ve incelemelerde bulunmak üzere Van ilimize uçmuş, oradan da gece 00.30'da Şanlıurfa'ya geçmiştir. Cumartesi sabahı erken saatlerde Şanlıurfa'da başlayan çalışmalar daha sonra Şırnak, İdil ve Silopi'de devam etmiş ve tekrar Şanlıurfa'ya dönülmüştür. Pazar günü ise Şanlıurfa ve Bingöl'de aynı yoğun tempo devam etmiştir.

72 saat içerisinde Ankara, Van, Şanlıurfa, Şırnak, İdil, Silopi, tekrar Şanlıurfa, Bingöl, tekrar Şanlıurfa ve Ankara. Her anın değerli olduğu bu yoğun programa ilişkin seyahatlerin bu süre zarfında tarifeli uçuşlarla ya da karayolu ile yapılmasının imkansız olduğu açıktır.

Basit bir fayda-maliyet analizi yapılmış olsaydı bu gerçek açık bir biçimde görülebilirdi. Kaldı ki yaptığınızı söylediğiniz araştırma ve haberde verdiğiniz rakamlar da tamamen gerçek dışıdır.

Zira saatlik uçuşu yaklaşık 4 bin dolar civarında olan uçak kiralama işi, Bakanlığımızca 2 bin dolara gerçekleştirilmiş ve toplam 6 (altı) saatlik uçuş için 12 (on iki) bin dolar ödeme yapılmıştır.

Günde yaklaşık 20 saat vatandaşımız için çalışan, her saniye sahada, bizzat halkın içinde, yanında olan Sayın Bakanımız hakkında 'özel uçak kiraladı' diye haber yapılması büyük bir haksızlıktır. Zamanın, emeğin ve insanımızın memnuniyetinin bu şekilde gölgelemesi kabul edilemez.

Bu şekilde verdiğiniz yanlış rakamlar ve bilgilerle oluşturduğunuz haberle, kamuoyunun yanlış bilgilendirildiği ve olumsuz algı oluşturulmak istendiği açıktır.

Muhatabın görüş ve bilgilerine yer verilmeden yapılan bu tür haberlerin tekrarlanmaması en büyük arzumuzdur."

Suç duyurusunda bulunma ve her türlü dava hakkımız saklı kalmak şartıyla, 5661 sayılı Kanunun 9.uncu maddesi uyarınca, söz konusu haberin yayından çıkarılması ve bu açıklamamızın yayınlanması hususunda gereğini rica ederim.

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber