İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

TBMM Genel Kurulu toplandı

TBMM Genel Kurulunda siyasi partilerin grup başkanvekilleri, Van depreminde yaşamını yitirenleri andı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2017 16:56, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
TBMM Genel Kurulu toplandı

Genel Kurul, Başkanvekili Pervin Buldan başkanlığında toplandı.

Gündem dışı söz alan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Kayseri Kitap Fuarı'nda ilahiyatçı yazar İhsan Eliaçık'ın bir grubun saldırısına uğradığını, bunu nefretle kınadığını belirterek, Kayserililer adına Eliaçık'a geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Kayseri'nin böyle bir vandallık ve hoşgörüsüzlük ile gündeme gelmesinden dolayı üzüldüğünü aktaran Arık, anayasa profesörü İbrahim Kaboğlu'nun konuşmasının engellenmesini de eleştirdi.

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer ise Çetin Arık'ın Kayseri Kitap Fuarı'nda yaşananlara ilişkin gerçekleri saptırdığını söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Kayseri'de yaşanan olayın müessif ve çirkin bir hadise olduğunu kaydederek, "İhsan Eliaçık, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak her yerde serbestçe gidip konuşma ve kitap imzalama hakkına sahiptir." ifadesini kullandı.

Bostancı, yaşanan olayın siyasete taşınarak, buradan bunu AK Parti'ye ihale etme girişimini ise doğru bulmadıklarını belirtti.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider ise 137'nci Parlamentolararası Birlik (PAB) Genel Kurulu'na ilişkin konuşmasında, burada Türkiye'yi hedef almaya çalışan Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Ermenistan ve Suriye'nin ithamlarına karşı TBMM Başkanı İsmail Kahraman tarafından gerekli cevapların verildiğini söyledi.

Son yıllarda Türkiye'nin birçok ülke tarafından merakla izlendiğini belirten Gizligider, bu gibi toplantılarda ülkenin hakkını en iyi şekilde temsil etmeye gayret edeceklerini kaydetti.

MHP Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya da 2017 yılında yaşanan doğal afetlerden ötürü mağdur olan üreticilere ilişkin konuşmasında, üreticilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının faizsiz olarak ertelenmesini istedi.

Çiftçilerin vergi ve prim borçlarının da ertelenmesini talep eden Karakaya, üreticilere faizsiz yeni kredi imkanlarının da sunulmasını önerdi.

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, Van depreminin 6'ncı yılı olduğunu anımsatarak, hayatını kaybedenlere rahmet, ailelerine başsağlığı diledi.

Teröristlerin saldırıları sonucu şehit olan güvenlik güçlerine rahmet dileyen Usta, uzman çavuş ve erbaşların sivildeyken silahlarının olmamasının büyük bir risk oluşturduğunu belirterek, bunun acilen gündeme alınmasını istedi.

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, geçen hafta Şırnak'taki kaçak kömür madenindeki göçükte ölenlere rahmet diledi.

Kayseri Kitap Fuarı'ndaki yazar İhsan Eliaçık'a yapılan saldırıyı da kınayan Yıldırım, Van depreminin üzerinden 6 yıl geçmesine karşın hala yaraların sarılmadığını ileri sürdü.

Ahmet Yıldırım, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın 2,5 yıldır kimseyle görüştürülmediğini belirterek, buna ilişkin Adalet Bakanlığından bir açıklama beklediklerini dile getirdi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök de Van depreminde hayatını kaybedenleri rahmetle andığını belirtti.

Bir ülkenin gelişmişliğinin sanata ve kültüre verdiği değerle ölçüldüğüne dikkati çeken Gök, Türkiye'de Abdülmecit Efendi Konağı'nda ve Kayseri Kitap Fuarı'ndaki olayların ise hiçbir demokratik ülkede yaşanmayacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "Reis" diye hitap edilmesini de eleştiren Levent Gök, "Reis, kabile yönetimlerinde olur. Biz kabile yönetiminde miyiz? Bir demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin bir Cumhurbaşkanı, Başbakanı vardır." diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aynı zamanda AK Parti Genel Başkanı olduğuna dikkati çekerek, Meclise gelirken uygulanan güvenlik prosedürünün normal bir prosedür olduğunu ve abartılı bir durumun söz konusu olmadığını ifade etti.

Mustafa Kemal Atatürk'e de "reisicumhur" dendiğini anımsatan Bostancı, "Burada 'Reis' kelimesini pejoratif anlamda kullanmak yerine tarihteki karşılığıyla düşünmek hepimiz bakımından daha doğru olur." şeklinde konuştu.

Kaçak kömür ocaklarına devletin ihtiyacının olmadığını dile getiren Naci Bostancı, bunlara göz yumulmasının da asla söz konusu olamayacağını vurguladı.

Terörle mücadelenin de kararlı bir şekilde devam ettiğini ve şehitler verildiğini belirten Bostancı, "Ama bu ülkenin bekası ve varlığı için ödenmesi gereken bir bedel varsa elbette bu ödenir." dedi.

Hüseyin Gazi Kaykı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber