Uzman çavuşlara da silah alma hakkı tanınmalı!

Polis, subay ve astsubaylara olduğu gibi uzman çavuşlara da silah alma hakkı tanınmalı!

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 31 Ekim 2017 15:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Uzman çavuşlara da silah alma hakkı tanınmalı!

Diyarbakır'da, evinin önünde pusu kurulan, sırtından ve başından silahlı saldırıya uğrayan Jandarma Uzman Onbaşı 24 Ekim 2017 itibariyle Şehit oldu.Bundan yaklaşık 20 gün önce de Diyarbakır Silvan'da yine aracına binmeye çalışan bir uzman çavuş uğradığı kalleş saldırıda şehit düşmüştü.

Uzman erbaşlar ilk sözleşmelerini müteakip 3269 Sayılı Uzman Erbaş Kanunun 13. Maddesi gereğince bedeli karşılığında zati tabanca edinebilirler ve görevli olmadıkları zamanlarda da resmi veya sivil elbise ile zati tabancalarını göze görünmeyecek bir şekilde taşıyabilirler.Ancak böylesine kritik ve güvenlik riski altında icra edilen meslek dolayısıyla kullanmakta oldukları silahların dahi para karşılığı verilmesi, başta sosyal devlet ilkesi olmak üzere Anayasa'nın ruhuna aykırıdır.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin tüm personeline beylik tabancası verilmektedir ancak, Türk Silahlı Kuvvetlerin personeli olan Uzman erbaşlara mesleğe başlarken beylik tabancası verilmemektedir.

Silahlı Kuvvetlerin silahsız personeli Uzman Erbaşlar kendi parası ile zati tabanca almakta, ayrıca resmi elbise üzerinde bulundurması da engellenmekte olup, bu durum personeli dış tehditlerde savunmasız bırakmaktadır.Türk Silahlı Kuvvetlerinde muharip sınıflarda görev yapıp da tabanca verilmeyen tek sınıf Uzman Erbaşlardır.

Geçmiş yıllarda konu TBMM'de görüşülmüş ancak netice alınamamıştı.

Devletimiz uzman çavuşlara zati tabanca hakkını bir an önce mutlaka tanımalıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber