Kamu İhale Kurulu boşalıyor

Haber Giriş : 05 Nisan 2007 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu İhale Kurulu'nun 10 üyesinden sekizinin görev süresi 16 Nisan'da sona eriyor.

Kamu İhale Kurulu'nun (KİK) 10 üyesinden sekizinin görev süresi 16 Nisan'da sona eriyor.

Hükümetin sekiz atama birden yapması gerekirken, atanan üye sayısı beşin altında kalırsa, Kurul, toplanma yeter sayısını kaybedecek.

KİK'in kurulması ile birlikte göreve başlayan üyelerin görev süresi doluyor. 10 üyeli Kurul'da sekiz üyenin görevi 16 Nisan itibariyle son bulacak. Bu kapsamda, II. Başkan Namık Dağalp; Üyeler Adnan Zengin, Muzaffer Eren, Hakkı Ustaömer, Hüseyin Gürhan ve Kadir Nejat Ünlü görevlerinden ayrılacaklar.

YENİ ÜYELER VE BAŞKANA ÖZEL YASA ÇIKMADI

Üyeler Ahmet Ülker ve Yaşar Gök de, yerlerine atandıkları üyelerin süresi dolduğu için görevden ayrılacaklar.

Sener Akkaynak'ın yaş haddinden emekli olması ile Başkan olan Hasan Gül de aynı nedenle iki yıl sonra süresini doldurmuş olacak. Hükümet, bu üç üyenin görev sürelerinin otomatik olarak uzamasını öngören düzenlemeyi Kamu İhale Kanunu'nda değişiklik öngöden taslağa eklemişti.

Ancak taslak yasalaşmadığından, mevcuk yasada bulunan, tekrar seçilememe hükmü nedeniyle eskilerle birlikte bu hükümet döneminde atanan söz konusu iki üyenin görev süresi de 16 Nisan'da sona erecek.

16 Nisan'dan itibaren KİK'te Başkan Gül ile birlikte, yedi yıllığına üye seçilen Bilal Karaca kalacak. Toplantı yeter sayısı yedi olduğundan, ilk etapta en az beş üyelik için atama yapılmazsa KİK karar alamayacak.

UNAKITAN'IN ATADIĞI İSİM KONUŞULUYOR

Üyeler; Danıştay, Satıştay, Maliye Bakanlığı, Bayındırlık Bakanlığı, TOBB ve TİSK'in önereceği isimlerden Bakanlar Kurulu'nun yapacağı atama ile belirlenecek. Adı geçenler arasında, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan tarafından Kamu İhale Kurumu'na gönderilen, Başkan Yardımcısı Ahmet Özbakır bulunuyor. TOBB'un da, Kurum'da grup başkanı olarak görev yapan Bahattin Işık'ı önereceği belirtiliyor. Danıştay, önereceği üyenin ismini gelecek hafta yapacağı seçimle belirleyecek.

Anka haber ajansı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber