Topuz'dan mali şubeye çanta dolusu evrak

Casusluktan tutuklanan Metin Topuz'un 17/25 Aralık öncesi Mali Şube'ye yaptığı ziyaretlerin görüntüleri tek tek incelendi. O dönem emniyette çanta dolusu evrakla dolaşan 61 meçhul sivil tespit edildi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 27 Ekim 2017 07:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Levent Albayrak

Anayasal düzeni ortadan kaldırmak'' ile ''casusluk'' suçlarından tutuklanan ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz'un 17 Aralık öncesi Mali şubedeki darbe girişiminin mimarlarına sahte delil ve evrak taşımıştı. Bu ziyaretlerin görüntülerini inceleyen polis, kamera kayıtlarından aynı dönem emniyetin 'meçhul' birçok ziyaretçisinin olduğu tespit etti.

ELLERİ DOLU, ÇIKARKEN BOŞ

Tutuklanan Topuz'un ifadesinin ardından soruşturmayı derinleştiren İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı 17/25 darbe girişiminin karargahı olarak bilinen Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün iç ve dış güvenlik kameralarını incelemeye aldı. 8 TEREBAYT'lık görüntüler arasında kimliği belirsiz kayıt dışı kişiler tek tek tespit edilerek rapor tutuldu. Hazırlanan raporlara göre ise 11 Ekim 2013 tarihinden 17 Aralık darbe girişimine kadar şube koridorlarında kimliği belirsiz 61 kişi tespit edildi. Elde edilen görüntülerde ziyaretçilerin tamamının FETÖ'cü eski şube Müdürü Yakup Saygılı ile görüştükleri ve bir çoğunun ellerinde evrak çantalarının olduğu belirlendi. Yapılan incelemelerde kimliği belirsiz şahıslardan bazılarının ellerinde evrakla geldiği ama evraksız olarak ayrıldıkları tespit edildi.

SAVCILARLA 9 SAAT TOPLANTI

Güvenlik kameralarında kimliği belirsiz şahıslar haricinde FETÖ savcıları Muammer Akkaş ve Celal Kara'nın da 17 Aralık'tan 5 gün öce Mali Şube Koridorlarında görüldüğü belirlendi. 8 saat aralıklarla şubeye gelen iki savcı 9 saatlik bir toplantı yapıyor. İlk olarak sabah 10:44'de gelen firari Savcı Muammer Akkaş, FETÖ'cü komiser Fatih Yiğit ile buluştuktan sonra Şube Müdür Yardımcısı Kazım Aksoy'un odasına giriyor. 4 saatlik görüşmenin ardından Akkaş, FETÖ'cü Yiğit ile şubeden ayrılıyor. Aynı gün 20:52'de firari hakim Celal Kara bu kez koridorda beliriyor. Kara da Yiğit'in odasına girip 4 saat toplantı yapıyor.

KİLİT İSİM TOPUZ

ABD konsolosluğunda DEA irtibat görevlisi olarak çalışan ancak 17/25 darbe girişiminde aktif rol alan Metin Topuz'un yanındaki yabancı bir heyetle 5 ve 11 Kasım tarihlerinde Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı'yı ziyaret ettiği ortaya çıkmıştı. FETÖ den tutuklu ve halen Silivri Cezaevinde bulunan Saygılı, Topuz'u makam kapısında karşılayarak odasına almıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber