Üniversite öğrencilerinden 'kardeş okula' kitap desteği

YOZGAT Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda kalan öğrenciler, Yozgat'ın Boğazlıyan İlçesinde bulunan Yenipazar Ortaokulu'na kütüphane kurarak kitap ve kırtasiye malzemesi desteğinde bulundu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 28 Ekim 2017 19:57, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Üniversite öğrencilerinden 'kardeş okula' kitap desteği

Kardeş Okul Projesi kapsamında Boğazlıyan Yenipazar Ortaokulu'nu, kardeş okul seçen Yozgat Kredi ve Yurtlar Kurumu öğrencileri, bin kitap, 8 bilgisayar ve çeşitli kırtasiye malzemelerini okula hediye ettiler. Topladıkları kitap ve kırtasiye malzemelerini Yenipazar Beldesine götüren KYK öğrencilerini, Yenipazar Ortaokulu öğrencileri hazırladıkları gösterilerle karşıladı. Programa Boğazlıyan Kaymakamı Davut Sinanoğlu'nun yanı sıra KYK Yurt Müdürü Rasim Parlak, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun, sosyal ve kültürel faaliyetler programı kapsamında yapılan etkinliklerden birisini daha gerçekleştirdiklerini belirten, KYK Yurt Müdürü Rasim Parlak, "Boğazlıyan Yenipazar kasabasını kardeş kasaba ilan ederek, yurtlarımızda kalan yaklaşık 6 bin öğrencimizin, geçen yıl başlatılan kitap kampanyasında toplanan yaklaşık bin kitabı kasaba okulunda kütüphane kurulmak üzere hediye ettik" dedi.

Bozok Üniversitesinde, Edebiyat Öğretmenliği Bölümü okuyan Yasin Koç isimli öğrenci ise çocukluğunda böyle bir anısı olduğunu ifade ederek, "2002 yılında Kardeş Okul Projesi kapsamında bize de Ankara'dan geldiler. Ben ilkokulu Kırıkkale'de okudum. Bu proje hoşuma gitmişti, o zaman kendime söz vermiştim. Çocukları ben de sevindireceğim diye. Bu hiç unutmadığım bir anı oldu. Bizim köy okulumuzda kitap yoktu. Kitap sayısı 10 taneydi. Birçok kişi aynı kitabı okumak zorunda kalıyordu. O zaman ben de üniversitede aktif olarak bu şekilde proje yürüteceğim dedim. Proje bize de nasip oldu. Ben inanıyorum ki bu anı öğrenciler unutmayacaklar ve onlarda büyüdüklerinde bu tür projelerde aktif rol oynayacaklar" diye konuştu.

KYK öğrencilerinin gerçekleştirdikleri kitap ve bilgisayar desteğinden ötürü teşekkür eden Yenipazar Ortaokulu öğrencileri ise mutlu olduklarını dile getirdiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber