Hainlerin yeni tezgahı deşifre oldu!

FETÖ güdümündeki bir web sitesinin, ByLock kullanıcılarını heyecanlandıran ve mahkemeye delil sunmaları için hazırladığı tezgah kısa sürede deşifre oldu.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 29 Ekim 2017 08:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hainlerin yeni tezgahı deşifre oldu!

Yargıtay'ın şifreli haberleşme programı 'ByLock' uygulamasını kullanmanın 'FETÖ üyeliği'ne delil sayılacağına hükmetmesinin ardından başlayan operasyonlarda binlerce kullanıcı tespit edildi. Cep telefonunda ByLock çıkanlara yönelik hazırlanan bir metin FETÖ güdümündeki bir sitede geçtiğimiz günlerde yayınlandı.

Mahkemeye delil

FETÖ'cülerden 8 sorudan oluşan bu metnin ByLock'un Litvanya'daki serverine gönderilmesi istendi. Şirkete sorulan soruların içeriğinde MİT'i suçlayıcı ifadelerin yer alması ise dikkat çekiyor. Şirketten gelecek cevapların da mahkemelerde lehlerine delil olarak değerlendirileceği belirtildi.

'Hakkımda soruşturma var' dilekçesi

FETÖ'cüler soruşturmadan yırtmak için firmadan gelecek cevap yazısının girişini de şöyle yazmaları isteniyor: Şirketiniz Baltıc Server müşterisi olan "ByLock" isimli mesajlaşma programına bir dönem sunucu (server) olarak hizmet verdiğinizi öğrendim. Türkiye'de ByLock isimli programı kullandığım iddia edilmekte ve bu nedenle hakkımda ceza soruşturması yapılmaktadır. Türk soruşturma makamlarının ByLock'un kullanıcı bilgilerine nasıl ulaştığına dair basında çeşitli haberler yer almaktadır..." deniliyor.

Bülent ŞANLIKAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber