Eski polis: 15 Temmuz'u cezaevinde sevinçle karşıladılar

Selam Tevhid'de kumpas davasının sanıklarından eski polis A. F. A., etkin pişmanlıktan yararlanarak ifade verdi. FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde televizyondan durumu fark ettiklerini anlatan A., ''Koğuştaki arkadaşlar bu haberleri büyük bir sevinçle karşılayarak, 'artık bu işin bittiğini, gelecek olanların şimdiki yönetimden daha iyi olduğunu' beyan ederek, sevinç gösterisinde bulundular. Hatta koğuşta yer alan panoya bu sevinçle 'Merhamet etmeyene, merhamet olunmaz' şeklinde bir yazı da yazdılar'' diye konuştu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ekim 2017 19:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eski polis: 15 Temmuz'u cezaevinde sevinçle karşıladılar

Selam Tevhid'de kumpas davasının sanıklarından eski polis A. F. A., etkin pişmanlıktan yararlanarak ifade verdi. FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde televizyondan durumu fark ettiklerini anlatan Al"., ''Koğuştaki arkadaşlar bu haberleri büyük bir sevinçle karşılayarak, 'artık bu işin bittiğini, gelecek olanların şimdiki yönetimden daha iyi olduğunu' beyan ederek, sevinç gösterisinde bulundular. Hatta koğuşta yer alan panoya bu sevinçle 'Merhamet etmeyene, Merhamet olunmaz' şeklinde bir yazı da yazdılar.'' diye konuştu.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Selam Tevhid'de kumpas davasında, ''casusuluk, suc, uydurma, resmi belgede sahtecilik, özel hayatın gizliligini ihlal etmek, hukuka aykırı olarak kisiler verileri kaydetmek, Turkiye Cumhuriyeti Hukumetini ortadan kaldırmaya tes,ebbus, örgüte üye olmak'' suçlarından tutuklu yargılanan eski polis A. F. A., etkin pişmanlıktan yararlanmak istedi.

"15 TEMMUZ'DA Silivri'DE SEVİNÇ GÖSTERİLERİ"

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde televizyondan durumu fark ettiklerini anlatan A., ''Koğuştaki arkadaşlar bu haberleri büyük bir sevinçle karşılayarak, 'artık bu işin bittiğini, gelecek olanların şimdiki yönetimden daha iyi olduğunu' beyan ederek, sevinç gösterisinde bulundular. Hatta koğuşta yer alan panoya bu sevinçle 'Merhamet etmeyene, merhamet olunmaz' şeklinde bir yazı da yazdılar.'' diye konuştu.

''BAŞARISIZ OLUNCA 'KONTROLLÜ DARBE' DEDİLER''

Sanık A., darbe girişiminin başarısız olduğunu anlayınca bazı kişilerin hemen fikir değiştirdiğini belirterek, bu defa da bunun ''kontrollü bir darbe'' olduğunu, ''kim tarafından yapıldığının belli olmadığını'' beyan ettiklerini vurguladı.

Bu dönemden sonra bu kişiler ile sıklıkla tartıştıklarını, bu nedenle kendisiyle konuşmadıklarını ve aralarına almamaya başladıklarını anlatan A., koğuştaki gözlemlerini ise şöyle anlattı:

''Halen koğuşlar arasında kalem pillere not kağıtları sarmak suretiyle iletişim kurulmaktadır. Her ne kadar avlularda tel örgüler olsa da araları geniş olduğundan dolayı bu yöndeki iletişim kesilememiştir. Yine Hastane veya duruşma nakillerinde de diğer koğuşlarda yer alanlarla görüşebildiklerinden koğuşlar arasında iletişim devam etmektedir. Bu şahıslar sürekli biçimde halen daha uhrevi bazı olaylardan güç alarak veya olayları bu manada yorumlayarak kendilerini motive etmektedirler. Öyle zannediyorum ki bu hareketleriyle; izah ettiğim argümanlarla kopma veya itirafların önüne geçmeye çalışmaktadırlar.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber