Komiser yardımcılığı soruşturmasında, 217 kişiye takipsizlik

15 Temmuz darbe girişiminin ardından bin 100 komiser yardımcısı KHK ile açığa alınmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 217 komiser yardımcısının FETÖ ile iltisaklı olmadığına kanaat getirerek vererek takipsizlik kararı verdi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Ekim 2017 22:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Komiser yardımcılığı soruşturmasında, 217 kişiye takipsizlik

Kocaelikoz.com sitesinde yer alan habere göre; Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Komiser yardımcılığı sınavlarını mercek altına almıştı. 2005-2013 yılları arasında yapılan komiser yardımcılığı sınavlarına inceleme altına alan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bin 100 komiser yardımcısı hakkında soruşturma açmıştı. Hükümetin Kanun Hükmünde Kararnamesiyle bin 100 komiser yardımcısı açığa alınmış bir kısmı ise ihraç edilmişti. Savcılık komiser yardımcılığı sınavındaki tahkikatını tamamladı. Açığa alınan ve ihraç edilen komiserlerin sınavları nasıl kazandığını araştırarak 217 komiser yardımcısı hakkında takipsizlik verdi. 217 komiser yardımcısının FETÖ ile iltisaklı olmadığı, hatlarında örgütün haberleşme ağı olan Bylock yüklenmediğini tespit etti. Cumhuriyet Başsavcılığı 883 komiser yardımcısının yargılanmasına karar verdi. Savcılık aynı zamanda 883 komiser yardımcısının evrakta sahtecilik, devlet hazinesini zarara uğratma, yazılı sınav sorularını ve cevaplarını önceden elde edip kullanmak suretiyle haksız bir şekilde sınavı geçtikleri ve bu surette komiser yardımcısı olarak atandıkları ve devletten maaş aldıkları tespit edildi.

ELLİBEŞ HAKKINDA DA TAKİPSİZLİK VERİLDİ

Hakkında takipsizlik verilen bir isim de Gölcüklü komiser yardımcısı Murat Ellibeş. İstanbul Emniyet Müdürlüğünde görev yaparken darbe gecesi askerler tarafından karnından vurularak ağır yaralanan ve ölümden dönen Murat Ellibeş, gazilik ünvanı almış, Başbakan Binali Yıldırım tarafından takdirname ile onurlandırılmış ve daha sonra ise şok bir kararla FETÖ kapsamında ihraç edilmişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı iddianamede haklarında hiçbir şaibeye rastlanılmayan 217 komiser yardımcısının göreve iade edilip edilmeyeceği merak ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber