KPSS ile yerleşen aday memur işçi kadrolarına başvurabilir mi?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Nisan 2007 15:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aday memur ile ilgili bi sorum olacaktı. Üniversitede aday memur olarak çalışmaktayım. Buraya ÖSYM'nin aracılığı ile yerleştirildim. Şuan işkur 'un işçi alımı var. Bu alıma başvurabilir miyim? Başvursam üniversiteden muvafakat alabilirmiyim?

1- Başvuru yapacağınız kadro işçi kadrosu olduğu için KPSS yönetmeliğinde yer alan "iki kez yerleşememe" kuralı sizin için uygulanmayacaktır. Daha öncede sitemizde açıklandığı üzere iki kez yerleşememe kuralı sadece ÖSYM tarafından yapılan yerleştirmeler için geçerlidir. İşçi alım süreci Türkiye İş Kurumu tarafından yürütülmektedir.

2- İşçi kadrosuna başvuru yapar ve atanmaya hak kazanırsanız, aday memurluktan istifa edip, işçiliğe başlayabilirsiniz. Bekleme süresi bu atamada uygulanmaz. Bilindiği üzere bir memur istifa ettiğinde (eğer usulüne uygun istifa etmiş ise) 6 ay boyunca hiçbir kamu kurumunda memur olarak istihdam edilememektedir. Bu sınırlama sadece memurluk kadroları için söz konusudur.

3- Bir istifa dilekçesi ile memurluğu bırakabilirsiniz. İstifa dilekçesine "Gerek gördüğüm lüzum üzerine 657 sayılı kanunun 20. maddesi gereğince görevimden çekilmek istiyorum. Gereğini arz ederim." yazmanız yeterlidir. Bu dilekçenizi http://www.memurlar.net/haber/5105/ adresinde yer alan usule uygun olarak ilgili birimlere iletmelisiniz. Başvuru sonrasında çekilme isteğinizin kabulünü beklemeniz daha uygundur.

4- İşçiliğe atandıktan sonra "memnun olmaz" ve memurluğa geri dönmek isterseniz, aday memurken istifa ettiğiniz için sadece istifa etttiğiniz kamu kurumuna dönebilirsiniz. Eğer asil emmurken istifa etmiş olsaydınız herhangi bir kamu kurumuna başvurarak, istifa sonrası dönüş kapsamında atanma talebinde bulunabilirsiniz. İstifa ettiğiniz kurum, sizi almak zorunda değildir. Hizmet ihtiyacına göre talebiniz değerlendirecektir. Ancak hali hazırdaki uygulamalarda, hizmet ihtiyacı siyasi referanslara göre belirlenlenmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber