İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Gençlik Bakanlığı, memurlar.net'te yer alan haberle ilgili açıklama yaptı ve engelleme kararı aldı

Gençlik Bakanlığı, naklen geçmek isteyen memurların atama işlemlerinin tekemmül ettirilmediği yönündeki haberlerle ilgili engelleme kararı aldı, ayrıca bir açıklama yaptı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 31 Ekim 2017 10:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gençlik Bakanlığı, memurlar.net'te yer alan haberle ilgili açıklama yaptı ve engelleme kararı aldı

NAKLEN ATAMA SORUNLARI HABERLEŞTİRİLDİ

Memurlar.net whatsapp hattına gelen bildirimler ve memurlar.net forumunda yer alan şikayetler nedeniyle, dün Gençlik Bakanlığıyla ilgili bir haber yapmıştık.

Haberde, Gençlik Bakanlığının, naklen geçmek isteyen memurlara verilen muvafakat sonrasındaki atama işlemlerinin bekletildiği iddialarına yer vermiştik.

GENÇLİK BAKANLIĞI İDDİALARI YALANLADI

Gençlik Bakanlığı, dün sitemize gönderdiği açıklamada; iddiaların doğru olmadığını, atama kararnamelerinin bekletilmediğini, 24 Ağustos'tan sonra da atama kararnamelerinin imzalandığını belirtmiştir.

BAKANLIK, HABER İÇİN ENGELLEME KARARI ALDI

Ayrıca bu açıklamaya ek olarak, memurlar.net'te yer alan haberde kullanılan ifadelerin kişilik haklarına saldırı niteliği taşıdığı gerekçesiyle Ankara Sulh Ceza Hakimliğine başvurulmuş ve haberle ilgili engelleme kararı alınmıştır. Bu nedenle dün yayımlanan haber, memurlar.net yayın arşivinden kaldırılmıştır.

İŞTE BAKANLIĞIN GÖNDERDİĞİ AÇIKLAMA METNİ

MEMURLAR.NET İNTERNET SİTESİNE

30 Ekim 2017 Pazartesi günü internet sitenizde yayınlanan "Gençlik Bakanı Bak'ın Önceki Bakan Kılıç'la Bir Meselesi mi Var?" başlıklı maksatlı haberle ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda atama, nakil ve görevlendirmeler ilgili mevzuat kapsamında Bakanlığımızın ihtiyaçları doğrultusunda yapılmaktadır. Yapılan başvurular kamu yararı ön planda tutularak titizlikle incelenmekte ve makul süre içerisinde sonuçlandırılmaktadır. Söz konusu haberde yer alan ve Sayın Bakanımız Osman Aşkın BAK'a atfen kullanılan "24 Ağustos'tan bu yana yeni bir kararname imzalamadı." ifadesi gerçek dışıdır.

Bakanlığımızın görüşüne yer verilmeksizin, doğruluğu hiçbir şekilde teyit edilmeden hazırlanan söz konusu haberin başlığında ve içeriğinde Sayın Bakanımız Osman Aşkın BAK ve görevi devraldığı Sayın Akif Çağatay KILIÇ'ın isimleri mesnetsizce kullanılarak, kamuoyunu yanıltıcı bir algı oluşturulmak istendiği görülmektedir.

Kişilik haklarına açıkça saldırı niteliği taşıyan, mesnetsiz, gerçek dışı, maksatlı ve kamuoyunu yanlış bir algıya sevk eden mezkur habere ilişkin iş bu düzeltme ve cevap yazımızın diğer her türlü hukuki haklarımız saklı kalmak kaydıyla, www.memurlar.net adlı internet sitesinde yayınlanmasını ve 5651 sayılı kanunun 9. maddesi uyarınca "http://www.memurlar.net/haber/704072/ " URL adresindeki içeriğin yayından kaldırılmasını rica ederiz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber