İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Güvenlik soruşturması olumsuz çıkanların atamaları iptal ediliyor

Milli Eğitim Bakanlığı, güvenlik soruşturması çıkan sözleşmeli öğretmenlerin atamalarını iptal etti

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 31 Ekim 2017 14:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Güvenlik soruşturması olumsuz çıkanların atamaları iptal ediliyor

GÜVENLİK SORUŞTURMA BİLGİLERİNİ KİM DEĞERLENDİRİYOR

Güvenlik soruşturmasında, emniyet ve istihbarat birimlerinin değerlendirmeleri kamu kurumlarına ulaşmakta, bu raporlarda yer alan hususların atamaya engel olup olmadığına, atamayı yapacak olan kurum karar vermektedir.

Örneğin emniyet hakkında güvenlik soruşturması yapılan kişiyle ilgili "eşi ihraç edilmiştir" "kardeşi tutukludur" "içeriği bilinmeyen dini sohbetlere katılmıştır" şeklinde bilgi notları göndermiş olabilir. Bu bilgi notlarına göre, atamayı yapıp yapmamak, atamayı yapacak olan kurumun karar vereceği bir husustur.

Bazı yerlerde taşra yöneticileri çok yetersiz olduğu için, örneğin "kardeşi tutukludur" şeklindeki bilgi notundan dolayı atamayı yapmayabilmektedir. Oysaki kardeşin tutuklu olması bireysel bir suçtur ve bu suçtan dolayı ailenin diğer fertleri etkilenmemelidir.

İLLER KARAR VEREMEDİĞİ GÜVENLİK SORUŞTURMASI BİLGİLERİNİ BAKANLIĞA AKTARDI

Geçtiğimiz aylarda MEB sözleşmeli öğretmen atamalarını yapmıştı. Atama işlemelri için güvenlik soruşturmaları beklenmişti. Güvenlik soruşturmalarında yer alan bilgilerle ilgili olarak karar veremeyen, risk almak istemeyen, tereddütte kalan iller, bazı kişilerin durumlarını Bakanlığa bildirmişti. Normalde, bu kişilerin atamalarının yapılmaması ve bakanlığın kararının beklenmesi gerekiyordu. Ancak eğitim öğretim başlayacağı için "hizmet gereklerinden" dolayı bazı iller, Bakanlığın nihai kararını beklemeden, sözleşmeli öğretmenleri göreve başlatmıştır.

Bakanlık ise illerin karar veremediği ve kendi önüne gelen dosyalarla ilgili olarak peyderpey karar vermekte ve komisyon kararları illere gönderilmektedir.

Son haftalarda, komisyon kararıyla sözleşmeli öğretmenlerin atama kararnamelerinin iptali bu işlemden kaynaklanmaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber