Mahkeme, kayyum heyetinin kaldırılması talebini reddetti

Mahkeme heyeti tutuklu sanıkların mal varlıkları üzerindeki tedbirin ve şirketlere kayyum atanması kararının kaldırılması talebini reddetti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2017 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mahkeme, kayyum heyetinin kaldırılması talebini reddetti

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Aydın'daki "çatı yapılanması"na yönelik 30'u tutuklu 64 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Aydın 3. Ağır Ceza Mahkemesince, Aydın Gençlik Merkezi Fethi Sekin Duruşma Salonu'nda görülmeye başlanan davaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar, taraf avukatları ve sanıkların yakınları katıldı.

Tutuklu yargılanan Avni Kocagöz, hakkındaki örgüt üyesi olma iddialarını reddederek, "Tahliye edildikten sonra tekrar tutuklandım. Tutuksuz yargılandığım süre içerisinde hiçbir şekilde kaçma girişimim olmadı. Hatta yanlış anlaşılmasından korktuğum için Efeler ilçesi dışına bile çıkmadım. Kaçma ihtimalim olmadığı için tahliyemi talep ediyorum." diye konuştu.

Mal varlıkları üzerinde tedbir kararı bulunan, şirketlerine kayyum atanan sanıklar ve avukatları bu kararların kaldırılmasını istedi. Mahkeme heyeti bu talebi reddetti.

Duruşmayı 19 Şubat'a erteleyen mahkeme heyeti, tutuklu sanık Zülfü Gökçe'nin tahliyesine karar verdi.

Aydın Gençlik Merkezi Fethi Sekin Duruşma Salonu'nda 11 Ağustos'ta görülen duruşmada 14 sanığın tahliyesine karar verilmiş, Aydın Cumhuriyet Başsavcılığının itirazı üzerine 7 kişi 18 Ağustos'ta yeniden tutuklanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber