İlçe Jandarma Komutanı, mahkemece tutuklandı

- Zonguldak merkezli 7 ilde düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan Gökçebey İlçe Jandarma Komutanı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2017 19:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İlçe Jandarma Komutanı,  mahkemece tutuklandı

Zonguldak merkezli 7 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen Gökçebey İlçe Jandarma Komutanı tutuklandı.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Gökçebey İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Bekir K'nın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Şüpheli, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

Cumhuriyet savcılığındaki ifadelerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen Bekir K, tutuklandı.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 24-25 Ekim tarihlerinde İl Emniyet Müdürlüğü ve jandarma ekiplerince Zonguldak, İstanbul, Ankara, Bursa, Sakarya, Düzce ve Konya'da belirlenen adreslere operasyon düzenlenmiş, 2'si muvazzaf asker olmak üzere 17 kişi "terör örgütüne üye olma" iddiasıyla yakalanmıştı.

Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda bilgisayarlara ve dokümanlara el konulmuş, operasyon kapsamında da 3 kişinin arandığı bildirilmişti.

Operasyon kapsamında dün adliyeye sevk edilen şüphelilerden 4'ü tutuklanırken, 4'ü de adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı şartıyla serbest bırakılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber