FETÖ sanığı, yargının baskı altında olduğunu iddia etti

- 56'sı tutuklu 112 sanığın yargılanmasına devam edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2017 22:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ sanığı, yargının baskı altında olduğunu iddia etti

Denizli'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında örgütün eğitim yapılanmasında oldukları iddia edilen 56'sı tutuklu 112 sanığın yargılanmasına devam edildi

Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesince Denizli Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki salonda görülen duruşmaya, sanıklar ve avukatları katıldı. Duruşmaya salonun yetersiz olmasından dolayı sınırlı sayıda sanık yakını alındı.

Meslekten ihraç edilen öğretmenlerin yargılandığı davanın dün başlayan ikinci duruşmasında bugün sanık ve avukatlarının tahliyeye ilişkin talepleri dinlendi.

Tutuklu sanıklardan Mücahit Sarı, silahlı terör örgütü üyesi olmakla suçlandığını belirterek, ByLock programını indirmediğini ve kullanmadığını savundu.

Yasalara aykırı delillerle yasalara aykırı olmayan fiillerinden dolayı yargılandığını öne süren Sarı, "ByLock giriş tarihleri farklı gösterilmiştir. Adı soyadı ve memleketi gibi şifreler oluşturularak suç isnat edilmektedir. 15 yıllık öğretmenim. Ailemin durumu ve uzun tutukluluk halimin gözetilerek tahliyemi talep ediyorum." dedi.

Tutuklu sanıklardan Mustafa Muslugüme de "Varlığı tam olarak çözülememiş ByLock programını kullandığım iddiasıyla tutuklu bulunuyorum. Yargı baskı altındadır. Yargılamanın başından beri suçsuz olduğumuzu yine söylesek de bir şey değişmiyor." diye konuştu.

Duruşmaya yarın devam etmek üzere ara verildi.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ'nün eğitim yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 56'sı tutuklu 112 sanık hakkında "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla dava açılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber