Afyonkarahisar'da gözaltına alınan 27 kişi tutuklandı

Tespit edilen delillerle FETO/PDY uyelerinin kentte yeni yapılanma icerisine girdikleri belirlendi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2017 23:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Afyonkarahisar'da gözaltına alınan 27 kişi tutuklandı

Afyonkarahisar'da yürütülen operasyon kapsamında, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETO/PDY) üyelerinin yeni yapılanma içerisine girdikleri tespit edildi. Operasyonda gözaltına alınan 32 kişiden 27'si tutuklandı.

Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, FETÖ'nün örgutsel faaliyetlere devam ettiği, yeni yapılanma içine girdiği, orgut icerisinde kopmaların engellenmesi ve haklarında yakalama kararı bulunan firari orgut uyelerinin saklanması amacıyla kentte yeni evler acıldığı belirtildi.

Gelen ihbarlar ve yapılan araştırma çalışmaları sonucunda Cumhuriyet Bassavcılıgı tarafından ilgili supheliler hakkında "silahlı teror orgutu uyesi olmak" sucundan sorusturma baslatıldığı bildirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sorusturma kapsamında tespit edilen 24 farklı adreste supheliler hakkında silahlı teror orgutü uyeligi sucu kapsamında Afyonkarahisar Sulh Ceza Hakimliginden alınan arama ve el koyma kararı dogrultusunda, Cumhuriyet Bassavcılıgının verdigi talimat ile Afyonkarahisar Il Emniyet Mudurlugu ekipleri tarafından gerceklestirilen es zamanlı operasyonda, Cumhuriyet Bassavcılıgı ve 12 farklı Cumhuriyet Bassavcılıgı tarafından haklarında yakalama kararı bulunan ve iclerinde yargı mensubu, askeri personel, egitim mensubu ve Polis Akademisi 2012 yılı sorularının calınması olayına karıstıgı iddia edilen suphelinin de oldugu supheli ile bu supheliler ile birlikte hareket ettigi degerlendirilen supheli yakalanmıs olup, ayrıca yapılan aramalarda 64 bin 995 lira 13 bin 545 Amerikan Doları, 235 avro, 10 sahte duzenlenmis nufus cuzdanı, 1 sahte duzenlenmis surucu belgesi, dijital dokumanlar ile suc delili olabilecek sifreli haberlesmede kullandıkları degerlendirilen ve icerisinde ilk tespitlere gore sifreli program olabilecegi anlasılan programların yuklu oldugu cep telefonları ele gecirilmistir.

Cumhuriyet Bassavcılıgı tarafından suc delili olarak ele gecirilen esyalara el koyma talimatı ve supheliler ile ilgili gozaltı talimatı verilmistir. Ele gecirilen esyalara el konulmustur."

Açıklamada 32 kişinin gözaltına alındığı, mahkemeye çıkarılan zanlılardan 5'inin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı, 27'sinin ise tutuklandığı bildirildi. Ayrıca sahte nüfus cüzdanı le sahte sürücü belgesi ele geçirilen şüpheliler hakkında, "resmi belgede sahtecilik" suçundan ayrı bir soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber