Eski savcıya FETÖ üyeliğinden hapis istemi

Adana'da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında eski cumhuriyet savcısı hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2017 09:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eski savcıya FETÖ üyeliğinden hapis istemi

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'ndaki (FETÖ/PDY) yargı mensuplarına yönelik soruşturma kapsamında Mersin'in Erdemli ilçesinde görevli eski savcı hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıl hapis cezası talebiyle iddianame hazırlandı.

FETÖ/PDY ile irtibatlı olduğu gerekçesiyle meslekten ihraç edilip tutuklanan cumhuriyet savcısı H.A.T. ile ilgili soruşturma tamamlandı.

Cumhuriyet savcısının, H.A.T. hakkında 15 yıl hapis cezası istemiyle hazırladığı iddianame, Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, H.A.T'nin örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığının tespit edildiği belirtildi.

Etkin pişmanlıktan faydalanmak isteyen başka dosyaların şüphelilerinin itiraflarına yer verilen iddianamede, H.A.T'nin cemaat evliliği yaptığına yönelik ifadeler aktarıldı.

Bazı zanlıların örgüt içinde evlilik yapan diğer yargı mensuplarıyla ilgili verdikleri bilgiler de iddianamede yer aldı.

H.A.T. ise iddianamedeki ifadesinde, üniversiteye hazırlık döneminde cemaate ait dershaneye gittiğini belirtti.

Dershaneye giderken bir süre örgüte ait pansiyonda kaldığını kaydeden H.A.T, "Sohbet ve görüşmeye katılmadım. Sadece devlet yurdunda kaldığım zamanlarda cemaatten olduğunu bildiğim okul arkadaşlarım bizi iftara çağırıyorlardı, biz de iftar sonrası onların temin ettiği ortamda bulunuyorduk. Adliye içinde veya dışında kimseyle bir araya gelip oturmadım. Sadece arkadaşlık ve medeni ilişkiler çerçevesinde bir araya geldiğimiz olmuştur. Bu da insanı bir davranıştır." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber