FETÖ sanığı'ndan 'ByLock' içerikleri itirafı

- "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası talep edilen 79'u tutuklu 146 sanığın yargılandığı davaya devam edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2017 18:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ sanığı'ndan 'ByLock' içerikleri itirafı

Denizli'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) il yapılanması ve finans ayağına yönelik soruşturma kapsamında 79'u tutuklu 146 sanık hakkında açılan davaya devam edildi.

Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesinin Denizli Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki salonunda görülen duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.

İlk duruşması bir ay süren ve 2 Haziran'da verilen ara karar sonrası pazartesi günü başlayan ikinci duruşmada sanıkların "ByLock" içerikleri hakkında savunmalarının alınmasına devam edildi.

Sanıklara, örgütün haberleşme programı ByLock'la ilgili telefon hatları, ID ekleyen kişilerle gruptaki isimleri tanıyıp tanımadıkları soruldu.

Tutuklu sanık Ömer A, ByLock programını kullandığını belirterek, "İçerikler bana ait, listedeki bazı isimleri tanıyorum." dedi.

Tutuklu Ümmü G. de ByLock çıkan telefon hattının kendisine ait olduğunu ifade ederek, "Ancak bu hattı ben kullanmadım, benden hat ricasında bulunan H.Ç'ye iyi niyetle vermiştim." diye konuştu.

Duruşmaya yarın devam etmek üzere ara verildi.

Denizli'de FETÖ/PDY il yapılanması ve finans ayağına yönelik soruşturma kapsamında 79'u tutuklu 146 sanık hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber