Teknoloji ve tasarım öğretmenliğine atamada, TTKB kararına iptal

Danıştay 12. Dairesi, Teknoloji ve Tasarım öğretmenliğine yapılacak atamalarla ilgili bir karar verdi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 01 Kasım 2017 18:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Teknoloji ve tasarım öğretmenliğine atamada, TTKB kararına iptal

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı,

1- 2004 yılındaki 119 sayılı kararıyla "İş Eğitimi (İş ve Teknik Eğitimi, Ev Ekonomisi, Ticaret" alan öğretmenliğini kaldırmıştır.

2- İptal nedeniyle, bu alan öğretmenliğine başvuru hakkı olan bölüm mezunları ile 2006-2007 eğitim öğretim döneminde bu bölümlerde okumakta olanlara, "Teknoloji ve Tasarım" alan öğretmenliğine bir öncelik hakkı olmadan başvuru hakkı verilmiştir.

3- Ancak daha sonra, "İş Eğitimi" alan öğretmenliğine başvuru hakkı olan bölümlere öğrenci alındığı gerekçesiyle, 2009 yılında 80 sayılı kararıyla yeni bir düzenleme daha yapılmış ve bu kez 2009-2010 eğitim öğretim dönemi ve bu dönem öncesinde mezun olanlara da "Teknoloji ve Tasarım" alan öğretmenliğine bir öncelik hakkı olmadan başvuru hakkı verilmiştir. Yani başvuru hakkı genişletilmiştir. Genişletme gerekçesi de sadece bu bölümlere öğrenci alınmasına devam edilmesidir.

4- "Teknoloji ve Tasarım" alan öğretmenliğine, yukarıda bahsedilen ölümlerden bağımsız olarak başvuru hakkı olan Endüstriyel Teknoloji Eğitimi Bölüm mezunları, 2009 yılındaki düzenlemenin gereksiz bir genişletme yarattığı gerekçesiyle dava açmıştır.

5- Dosyayı görüşen Danıştay 12. dairesi, Endüstriyel Teknoloji Eğitimi Bölüm mezunlarını haklı bulmuş ve 3 nolu maddede açıklanan 80 nolu kararın ilgili geçici maddesini iptal etmiştir.

İŞTE MAHKEME KARARI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber