İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Silvan Belediyesinden okullara bakım

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan belediye tarafından ilçe merkezi ve köylerdeki okulların bakım ile onarımı gerçekleştiriliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Kasım 2017 15:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Silvan Belediyesinden okullara bakım

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde belediye tarafından merkez ve köy okullarında bakım ile onarım çalışması yapılıyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından Silvan Belediye Başkan Vekilliğine görevlendirilen Kaymakam Adem Çelik'in, ilçeyi belediye hizmetiyle buluşturmak için başlattığı çalışmalar sürüyor.

Bu kapsamda ilçede temizlikten asfalta, altyapıdan sosyal projelere kadar pek çok alanda hummalı çalışma yürütülüyor.

Eğitime destek çalışmalarını da sürdüren belediye, bu doğrultuda okulların bakım ve onarımlarını gerçekleştiriyor. Boyanan, yolları ve bahçeleri asfaltlanan okullarda basketbol sahaları kuruluyor.

Çelik, yaptığı açıklamada, eğitime ciddi katkılar sunduklarını belirtti.

"Geçmiş dönemde eğitim noktasında okullarımıza belediye alanında hiçbir katkı ve hizmet yokken, görevi devraldığımız günden bu yana eğitime çok ciddi katkılar yapmaya çalıştık. Bu çok önemsediğimiz bir konu." ifadelerini kullanan Çelik, çocukları bu kapsamda sporla da buluşturduklarını vurguladı.

Hedeflerinin okullara basketbol ve voleybol sahaları kurmak olduğunu belirten Çelik, şunları kaydetti:

"Merkezde bunun 8'ini tamamladık. Diğer okullarımızda da voleybol ve basketbol sahaları oluşturma çabamız devam ediyor. Kırsal mahallelerimizdeki okullara masa tenisi, basketbol potası, voleybol direği ve filesi, satranç ve badminton takımları, forma, futbol ve voleybol topları gibi spor malzemeleri konusunda da katkıda bulunuyoruz."

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin de katkılarıyla okullarda 700 ton sıcak asfalt çalışması ve çevre düzenlenmesi yaptıklarını bildiren Çelik, 20 merkez ve köy okuluna 2 bin 700 litre boya yardımında bulunduklarını, 5 okulda da satranç sınıfı oluşturma çalışması yürüttüklerini ifade etti.

Çalışmalara kardeş Gebze Belediyesinin de destek sunduğuna işaret eden Çelik, okullara yönelik çalışmaların sürdürüleceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber