Jandarma Okullar Komutanlığındaki darbe girişimi davasına devam edildi

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Jandarma Okullar Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 317 kişinin yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Kasım 2017 16:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Jandarma Okullar Komutanlığındaki darbe girişimi davasına devam edildi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Jandarma Okullar Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 317 kişinin yargılandığı davanın görülmesine sanık savunmalarıyla devam edildi.

Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesince görülen davanın görülmesine tutuksuz yargılanan eski kursiyer teğmenlerin savunmaları ile devam edildi.

Savunma yapan sanık Samet Ç, darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz'da kursiyer teğmen olarak eğitimde olduğunu, öğleden sonraki derslerde gece eğitimi emri verilmesi üzerine akşam saatlerinde kışlaya geldiğini belirtti.

Gece eğitiminin sıklıkla yapılan bir uygulama olması nedeniyle durumdan şüphelenmediğini dile getiren Samet Ç, akşam içtimasında yaşananları şöyle anlattı:

"Tabur komutanvekili Tarık Görener geldi, çok ciddi bir durum olduğunu ve herkesin emirlere uyması gerektiğini söyledi. Bu sırada birlikte komando elbiselileri gördüm. Bir süre sonra bizleri sonra 8'li 9'lu olarak ayırdılar. Benim olduğum grubu yüzbaşı Serdar Acar ile 3 nolu nizamiyeye gönderdiler. Burada güvenlik amaçlı nöbet tutmaya başladık. Telefona bakan birkaç arkadaş boğaz köprülerinin kapatıldığını söyleyince Serdar yüzbaşıya neler olduğunu sorduk. O da neler olduğunu bilmediğini söyledi. Daha sonra Selen Amfi'ye giderek beklemeye başladık. Sabah saatlerinde de gözaltına alındık."

Darbe girişiminden haberi olmadığını savunarak hakkındaki FETÖ üyeliği iddiasını kabul etmeyen Samet Ç, beraat talebinde bulundu.

Eski kursiyer teğmenlerden Gökberk P. de gece eğitimi verileceği söylenerek 15 Temmuz akşamı birliğine çağırıldığını ve 20.45'te yapılan içtimaya katıldığını ifade etti.

İçtimada, tabur komutanı eski binbaşı Görener'in terör saldırısı olabileceğini söylediğini aktaran Gökberk P, "İçtimada tanımadığımız rütbeliler de vardı. Bunların kim olduğu bize tanıtılmadı." diye konuştu.

Kendilerine kışla emniyeti görevi verildiğini anlatan ve darbe girişimine ilişkin bir faaliyette bulunmadığını iddia eden Gökberk P, FETÖ üyesi olmadığını öne sürerek beraatını istedi.

- "Yaptığınız eylem kanunsuz"

Sanık Umurcan A, gece eğitimi yapılacağı emri üzerine akşam saatlerinde içtimaya katıldığını beyan etti. İçtimada durum ciddi denilerek gerçek mühimmat getirildiğini anlatan Umurcan A, 3 nolu nizamiyeye görevlendirildiğini, gece saat 00.00 civarında darbe girişimini haberlerden öğrendiğini bildirdi.

Sabah saatlerinde üsteğmen Uğur Kuzucu'nun bölük WhatsApp grubundan, "Yaptığınız eylem kanunsuz, sivil kıyafetlerinizi giyerek amfide toplanın" mesajını attığını anlatan Umurcan A, FETÖ üyesi olmadığını savunarak beraat talebinde bulundu.

Duruşmaya yarın devam edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber