Diyanet murakıpları özlük sorunlarının çözülmesini istiyor

Diyanet İşleri Başkanlığında çalışan murakıplar, yaşadıkları özlük sorunlarının çözülmesini talep ediyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 06 Kasım 2017 09:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Diyanet murakıpları özlük sorunlarının çözülmesini istiyor

Diyanet işleri başkanlığı 50 adet bayan murakıp alımı ilanına çıkmıştır. İlan için tıklayın.

Mevcut çalışan murakıpların görevleri 633 sayılı kanuna ek KHK ile müftülüklere bağlı olarak denetim ve tahkikat elemanı olarak çalışmaktadır.

Diyanet işleri başkanlığının ilgili mevzuatlarında şube müdürü ile eş değer kadro sayılmış, disiplin amirleri yönetmeliği açısından illerde müftü ve vali sicil amiri sayılmıştır yani disiplin yönetmeliğine göre de şube müdüründen üstte sayılmıştır.

Daha önceki murakıp alımları sınavında "zorluk" derecesi bir hayli yüksek sınav ile yazılı ve sözlü sınav sonucunda atma yapılmıştır.

Daha da önemlisi denetlediği ve tahkikatını yaptığı memurdan düşük maaş almaktadır. Örneğin 20 yıllık bir imam hatip 3400 civarında ücret alırken denetleme yetkisine sahip murakıp 3300 civarında maaş almaktadır.

Eşdeğer kadro olan ve tahkikat verildiğinde tahkikatını yaptığı şube müdüründen ortalama 1300 TL civarında düşük maaş almaktadır.

Ayrıca cami ve Kur'an kursları denetimine kendi araçları veya dolmuş ile gitmekte yıl sonu üst amirlerden sıra gelir ve yolluk kalırsa yolluğunu almaktadır.

Sabah ve diğer vakit namazlarında denetim esnasında ve tahkikat ve soruşturma esnasında her zaman risk altındadır. Çoğu murakıplar lojman olmadığı için ciddi miktarlarda kira vermektedir. Aldığı ücretin yani maaşın yol ve denetim esnasında birçoğunu harcamaktadır . Bu sebeple de ailesine yeteri kadar ilgi gösterememektedir.

Ayrıca murakıplar yaptığı iş itibariyle hiçbir şekilde din hizmetleri sınıfıyla alakası olmamasına rağmen bu hizmet sınıfında sayılmıştır. Özellikle diğer kurumlardaki denetim ve tahkikat elemanlarından daha fazla risk altında olmasına rağmen hiçbir özlük hakkı bulunmamaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber