Recep Akdağ da YÖK'ü eleştirdi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Nisan 2007 16:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bir dizi temasta bulunmak için geldiği Yalova'da, "YÖK, anayasal sorumluluğunu yerine getirmek yerine başka meselelerle uğraşıyor" dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Yalova'ya gelişinde valilik önünde askeri ve mülki erkan tarafından çiçeklerle karşılandı. Burada Yalova Vali Vekili Derviş Ahmet Set'ten ilin genel durumu hakkında brifing alan Akdağ, ardından önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında özellikle YÖK'e yüklenen Recep Akdağ, YÖK'ü anayasal sorumluluğunu yerine getirmemekle suçladı. Konuyu sorumsuzluk olarak değerlendiren Akdağ, "Bazı alanlarda bütün Türkiye'de ciddi bir hekim sıkıntısı çekiyoruz. Hekim sıkıntısını Türkiye genelinde çekmemize rağmen bu bazı alanlarda iyice belirgin hale gelmeye başladı. Enteresandır, bugün bununla Yalova'da da karşılaşıyoruz. Yalova aslında hekim sayısının zengin olduğu birkaç ilden birisi. Yalova'da bununla karşılaşıyorsak, varın hesap edin Türkiye'de ki durumumuz nedir. Maalesef Türkiye'de bu ihtiyacı karşılamak üzere kendilerine anayasal sorumluluklar yüklenmiş kurumlar, bu sorumluluklarını yerine getirmek yerine başka meselelerle uğraşıyorlar. Kendi üstlerine vazife olmayan işlerle uğraşıyorlar. Dolayısıyla vatandaşımız da bu eksikliği yaşamış oluyor" diye konuştu.

YÖK'ün üstüne düşen görevi yerine getirip, Türkiye'de hekim sayısının arttırılması için harekete geçmesini isteyen Akdağ şunları söyledi:

"Öğretim üyesi sayımız da ülkemizde yeterlidir. Avrupa ülkeleriyle kıyasladığımızda aslında öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı itibariyle biz Türkiye olarak çok zengin bir ülkeyiz. Sadece Almanya'da bir tıp fakültesi öğretim görevlisine 22 öğrenci düşmektedir. Türkiye'de bu sayı 3.6'dır. 1986 yılından bu yana değerli meslektaşlarımız öğretim üyelerimizin sayısı 6 misli artmışken, tıp fakültelerinde öğretim üyesi sayısı bin 800'lerden 9 binlere yükselmişken, her yıl tıp fakültelerine alınan öğrenci sayısı 5 bin 500'lerden 4 bin 400'lere gerilemiştir. Oysa ülkemizin hekime ihtiyacı var. Oksijen gibi, ekmek, su gibi hekime ihtiyacımız var. Onun için anayasal sorumluluğu yerine getirmesi gereken kuruluşlar bu sorumluluklarını vakit geçirmeden yerine getirmek için planlamalara başlamalıdırlar. Üzülerek ifade etmeliyim ki bu hususta planlama yapmak üzere yaptığımız davetlere olumlu cevaplar alamıyoruz. Yazdığımız yazılara cevaplar alamıyoruz. Ülkenin geleceği açısından da ben bunu bir sorumsuzluk örneği olarak görüyorum."

Akdağ daha sonra Yalova Belediyesi'ne geçerek burada Başkan Barbaros Binicioğlu'ndan bilgiler aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber