Erman Toroğlu, Maliye Bakanına vergi toplama taktiği verecek..

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Nisan 2007 18:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MALİYE Bakanı Kemal Unakıtan, vergi eleştirisinde bulunan Erman Toroğlu ile görüşeceğini, vergi konusundaki görüşlerini alacağını söyledi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Antalya'nın Kundu bölgesindeki Topkapı Palace Otel'de bugün başlayan Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 2'nci Maliye- Ekonomi Bakanları Toplantısı'na katıldı. Toplantıdan önce Pakistan Ekonomi Bakanı Salman Shah ile kısa bir görüşme yapan Unakıtan, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Unakıtan, Pakistan'ın ekonomik durumunun iyi ve kişibaşına düşen gelirin 800 dolar civarında olduğunu söyledi. Unakıtan, ?Ama Sayın Bakan satın alma paritesine göre kişibaşına düşen gelirin 2 bin 500 dolar olduğunu söyledi. Onlar da istikrarlı bir ekonomi politikası takip ediyorlar. Onlar bizim ekonomik durumumuzu hayranlıkla takip ediyorlar. Memnuniyet ve tebriklerini bildiriyorlar. Gelen tüm misyonlar aynı şekilde düşünüyor'' diye konuştu.

?RAKAMLAR GÜZEL'

Türkiye'nin 5 yıldır ekonomide üst üste büyüme gösterdiğini söyleyen Bakan Unakıtan, ?Görünen o, büyüme bundan sonra da devam edecek'' dedi. Kişibaşına düşen milli gelirin Türkiye'de 5 bin 500 dolara ulaştığını kaydeden Unakıtan, ?2007'de satın alma paritesine göre Türkiye'nin kişi başına milli geliri 9 bin doları geçiyor. Bunlar gerçekten güzel rakamlar. Bu yıl ihracatımız 100 milyar doları bulacak. Şu günlerde bile 90 milyar dolara ulaştı. Bunlar güzel gelişmeler'' diye konuştu.

Yabancı sermayenin Türkiye'ye ilgisinin çok arttığını kaydeden Unakıtan, ?Geçen yıl 19.8 milyar dolar yabancı sermaye girmişti. Bu yıl 3 ayda bu rakamın 12 milyar doları bulduğu tahmin ediliyor. Türkiye için çok eskiden hayal bile edilemiyordu. Eskiden bir yılda 1 milyar dolar yabancı sermaye giriyordu Türkiye'ye'' dedi.

?FAİZLER GEVŞEDİ''

Yürütülen ekonomik programdan duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Unakıtan, bu rakamların, yapısal reformlar ve ekonomik programın ne kadar doğru yolda olduğunu gösterdiğini kaydetti Faizlerin de biraz gevşemeye başladığını belirten Unakıtan, enflasyonun düşmesiyle birlikte faizlerin de düşmesini beklediklerini, tüm bunların Türk ekonomisi için olumlu gelişmeler olduğunu söyledi. Unakıtan, gelir vergisindeki rakamların kendisini memnun ettiğini de belirtti.

TOROĞLU İLE VERGİYİ GÖRÜŞECEK

Bakan Unakıtan, Erman Toroğlu'nun Türkiye'de vergi verme sorunu olduğuna ilişkin açıklamalarının anımsatılması üzerine şunları söyledi:

?Toroğlu'nun açıklamasını ben de gazetelerden okudum. Sayın Toroğlu ile bu konuda konuşmam lazım. Kendisi çok geniş yelpazeye, futboldan patlıcana kadar herşeyle ilgiliniyor. Bu iyi bir şey. Şimdi vergilerle ilgilenmesi beni sevindirdi. Kendisiyle de herhalde bir görüşme yapacağız. Vergi konularında görüşleri var. Biz vergi ödeyen mükelleflerimizi alır konuşuruz, Toroğlu ile de bu kapsamda göreceğim.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber