İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Misyon koruma mülakat sonuçları hala açıklanmadı

Polis ve Jandarma Personeli, 2017 misyon koruma sınavının mülakat sonucunun ilanını bekliyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 09 Kasım 2017 13:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Misyon koruma mülakat sonuçları hala açıklanmadı

Emniyet teşkilatı mensupları için meslekte komiserlikten bile önemli olan Yurtdışı Misyon ve Temsilciliklerimizin korunması yani kısaca misyon koruma sınavı 2 yılda bir yapılmaktadır. Görev süresi 1+1 toplamda 2 yıldır.

Yazılı sınavı 21 Mayıs 2017 tarihinde yapılan 2017 EGM yurtdışı misyon koruma sınavının mülakat süreci 19 Ağustos'ta bitti. 2015'te gerçekleştirilen aynı sınavın mülakat sonucu 1 haftada açıklanmasına rağmen 2017 sınavının mülakat aşaması biteli yaklaşık 3 ay olacak. Ancak mülakat sonucu hala açıklanmadı. Hem emniyetten hem jandarmadan çok sayıda personel gelecek planlaması yapabilmek için bu sınavın sonucunu beklemekte....

Dış Temsilciliklerin Korunmasında Geçici Süreli Görevlendirilecek Emniyet Genel Müdürlüğü Personeli Hakkında Yönetmeliğin 14. maddesinde "Nihai başarı listeleri, müteakip sınav sonucu ilan edilinceye kadar geçerlidir" hükmü yer alıyor.

Bu durum 2012 yılında başarılı olup kararnamesi çıkmayan kişileri mağdur etmiş, açılan dava sonucunda bu kişiler haklarına tekrar ulaşmıştır.

Emniyet'te, 450'si polis memuru, 250'si amir olmak üzere 700 kadro için 3 katı aday sınava alındı. Jandarma ise 80'i memur, 40 amir olmak üzere 120 kadro için 3 katı aday mülakata alındı.

Normal şartlar altında misyon koruma görevinde bulunan amir ve memurların büyük kısmının görev süresi Eylül'de doldu. Ancak, EGM sınavı açıklamak yerine bunlardan bir kısmının görev süresini uzatmış bir kısmını ise geri çekerek yerlerine ise kurum içinden, takdr hakkına bağlı olarak 3 aylık geçici görevlendirmeler yapmıştır. Geçici Görevli polislerin 3 aylık görev süresi Aralık'ta dolacak olmasına karşın bunların görev surelerinin 3 ay daha uzatılacağı ifade ediliyor. Bu durum ise rahatsızlık yaratıyor.

Daha fazla mağduriyet oluşmaması için bir an önce kararname çıkarılmalıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber