İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

3 dakikada 90 kelime yazamayan zabıt katibi atılır mı?

657 sayılı Kanunun 98/b maddesi, memurluğa atanma şartlarını kaybedenlerin memurluğuna son verilmesine imkan tanımaktadır.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 09 Kasım 2017 00:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
3 dakikada 90 kelime yazamayan zabıt katibi atılır mı?

Bilindiği üzere, bakanlık bünyesinde görev yapan zabıt katiplerinin 3 dakikada 90 kelime yazıp yazamadıklarının tespiti için uygulama sınavı yapılması kararlaştırılmıştı.

26 Eylül'de tüm birimlere gönderilen yazıda, klavye sınavının 15 gün içinde tamamlanması istenilmişti. Tıklayınız.

Bu yazıda da belirtildiği üzere, 3 dakikada 90 kelime yazamayanlar için uygulama sınavı yapıldı ve hizmet içi eğitime alınacaklar belirlendi. Ancak, Konya Adalet Komisyonu Başkanlığı, hizmet içi eğitim sonrasında da 3 dakikada 90 kelime yazamayacak olanların, memurluğa alınma şartlarını kaybedeceğini belirten bir yazı yayımladığı için yoğun olarak bir tartışma yaşanmaktadır.

Oysaki, 3 dakikada 90 kelime yazamayan zabıt katiplerinin durumu 2013 yılında da gündeme gelmiş ve o günkü bakanlık bürokrasinin taşraya gönderdiği yazıda, yetersiz olan zabıt katiplerinin isimlerinin Bakanlığa bildirilmesi istenilmişti. Bakanlık, yine bu yazıda, 98/b'ye göre, memurluğa atanma şartlarını taşımadıkları için göreve son verebileceğini belirtmekteydi. İlgili yazı için tıklayınız

Ancak 2013 yılında, Bakanlık bürokratları ile yetkili sendika arasında yapılan görüşme sonrasında, 3 dakikada 90 kelime yazamayanlarla ilgili olarak bir işlem yapılmaması kararı alınmıştır.

Bu bağlamda, eğer Bakanlık karar almak isterse, 3 dakikada 90 kelime yazamayan zabıt katipleri hakkında 98/b'ye göre işlem yapılması mümkün görünmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber