Bursa'daki patlayan kazan, yenilenmeyen 3 fabrikadan biriymiş

Bursa'daki bir iplik-boya fabrikasında buhar kazanının patlaması sonucu fabrika sahibinin oğlu dahil 5 kişi öldü. OSB Başkanı Aydın, "Yenilenmeyen 3 fabrikadan biriydi. Patlamada ihmal olduğu ortada" dedi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 09 Kasım 2017 06:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bursa'daki patlayan kazan, yenilenmeyen 3 fabrikadan biriymiş

TUNA ÇAM

Bursa'nın Gürsu ilçesinde Organize Sanayi Bölgesi'ndeki iplik-boya fabrikasında dün saat 10.49'da henüz belirlenemeyen nedenle buhar kazanı patladı. Patlama sonrasında fabrikanın çatısı çöktü, bina yıkıldı. Ortalık savaş alanına döndü. Çevredeki çok sayıda araç kullanılamaz hale geldi. Patlamanın ardından bölgeye ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Olayda 5 kişi hayatını kaybetti, 14 kişi yaralandı. Hayatını kaybedenler arasında fabrika sahibinin oğlunun da olduğu öğrenildi. Ölenlerin isimleri şöyle: Fabrika sahibinin oğlu Yavuz Demir ile işçiler İbrahim Can, Yasir Saraç ile Suriye vatandaşı oldukları belirtilen Ebu Hüseyin ve Muhammed Hassif.

'KESİNLİKLE İHMAL VAR'

Bursa Valisi İzzettin Küçük, "Burası tekstil ünitelerinin olduğu bir boyahane. Oradaki sıcak su kazanı patlamış. Kazanın neden patladığıyla ilgili inceleme yapılacak, araştırılacak. Bir tedbirsizlik, kusur ne varsa ortaya çıkacak. Gaz sıkışması olduğu kesin. Şiddetli bir patlama, fabrikada göçük var" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, patlamaya ilişkin Bursa Valisi İzzettin Küçük'ten bilgi aldı. Uludağ Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın, fabrikanın 1990'lı yılların başında kurulduğunu belirterek, olayda ihmal olduğunu iddia etti. Aydın şönları söyledi: "Bölgemizde kendini teknolojik olarak yenilemeyen 3 firmadan biriydi. Buhar kazanının patlamasında kesinlikle bir ihmal var. Bu ihmal teknik kadronun olabilir, işçilerin olabilir, yönetimin olabilir. Basınç normalde 3-4 katına yükselmeden kazan patlamaz. Bir ihmal var ama sonuçta maddi zarardan daha çok 5 can kaybı."

'MAKİNE YERİNDEN ZIPLADI'

İşçilerden Yener Karal da çalıştıkları sırada bir gürültü duyduklarını belirterek, "Fabrikanın içi bir anda toz duman oldu. Her şeyi bıraktık kaçmaya başladık ve dışarı çıktık. Bir baktık ki fabrika yok, gitmiş" dedi. Çalışanlardan Fedai Başkacı ise yaşadıklarını şöyle anlattı: "Çalıştığım makine bir anda yerinden zıpladı. Lambalar yere düştü. İnince baktık ki binadan dumanlar yükseliyor."

İNCELEME BAŞLATILDI

Çalışma ve Sosyal GüvenlikBakanlığı, patlama ve göçükleilgili inceleme başlattı. Çalışmave Sosyal Güvenlik Bakanı JülideSarıeroğlu'nun talimatıyla başlatılaninceleme için bir MüsteşarYardımcısı, İş Teftiş KuruluBaşkanı, İş Teftiş Kurulu BursaGrup Başkanı ve 3 müfettişgörevlendirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber