Bütçe ödeneklerine blokaj

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 07 Nisan 2007 11:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

IMF ile 6'ncı gözden geçirme kapsamında enerji KİT'lerine zam değil, tasarruf yapılacak 3.8 milyar YTL'lik tasarruf paketi için bütçede bazı ödeneklere blokaj konuldu bile.

Uluslararası Para Fonu (IMF) ile stand-by düzenlemesinin 6'ncı gözden geçirmesi kapsamında eksik kalan önlemlere ilişkin çalışmalar tamamlandı. Bu kapsamda 2007 yılı bütçesinde bazı ödeneklere blokaj konularak, sorunun ana kaynağı olan enerji KİT ürünlerine zam yapılmaması ve harcamalarında tasarrufa gidilmesi kararlaştırıldı. IMF ile mart ayında yapılan 6'ncı gözden geçirme çalışmalarında harcama tavanlarının aşılması nedeniyle bu yıl toplam 3.8 milyar YTL'lik bir önlem alınması, toplam kamuda faiz dışı fazla hedefine ulaşılması için KİT'lerin mali yapılarının iyileştirilmesi ve gerekli adımların atılması talep edilmişti.

HARCAMALARA TIRPAN

Üst düzey bir ekonomi yetkilisi, gözden geçirmenin tamamlanması için Ankara ayağında gerekli çalışmaların tamamlandığını, bütçede 3.8 milyar YTL'lik tutar için cari, transfer ve yatırım harcamalarına 1 Nisan itibarıyla blokaj konulduğunu belirterek, "Bu çerçevede kurumların aylık harcama dağılımı blokaj miktarları dikkate alınarak belirlendi ve ödenekler bu çerçevede serbest bırakılacak" dedi.

KİT ÜRÜNLERİNE ZAM YOK

Hükümetin Kasım 2002'den bu yana başta elektrik olmak üzere enerji KİT ürünlerinin fiyatlarına maliyet artışlarını yansıtmaması nedeniyle KİT'lerin mali yapısında zayıflama görüldüğünü kaydeden bir başka yetkili de, KİT'lerin mali yapılarında iyileştirmenin harcamalarında tasarrufa gidilerek sağlanacağını ve KİT ürünlerine zam yapılmayacağını söyledi. Yetkili, sağlık alanında da gerekli adımların atıldığını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber